Unitedu gradski derbi FA kupa, City s igračem manje skoro nadoknadio 0:3

Nedjelja, 08. siječnja 2012. 18:27 Napisao  Marko Babić

Manchester United je u 40. minuti imao vodstvo 3:0 i igrača više. City se vratio pogocima Kolarova (48') i Aguera (65'), ali više od toga nije mogao

Nogometaši Manchester Uniteda pobijedili su Manchester City na njihovom Etihad stadionu u trećem kolu FA kupa. Dodatnu draž susretu dala je činjenica da je Paul Scholes ponovo odlučio obući kopačke i sjeo je na klupu Uniteda, a u 59. minuti ušao je u igru umjesto Nanija.

Utakmica je pak bila priča za sebe, Manchester United poveo je pogotkom Waynea Rooneyja u 10. minuti, a dvije minute kasnije domaćin je ostao s deset igrača. Vincent Kompany dobio je izravni crveni karton nakon starta s dvije noge na Nanija. Welbeck je u 30. minuti zabio drugi pogodak za Manchester United, a Rooney je u 40. minuti, činilo se, riješio pitanje pobjednika.

I onda je uslijedio nevjerojatan povratak Cityja, Kolarov je u 48. minuti smanjio na 1:3, a Aguero je u 65. minuti vratio utakmicu u vode neizvjesnosti. City je navalio u posljednjih pola sata, ali činjenica da su skoro cijelu utakmicu igrali s igračem manje ostavila je traga i nisu uspjeli doći od izjednačenja.

U ostalim nedjeljnim utakmicama FA kupa Chelsea je svladao Portsmouth 4:0, Sheffield je bio bolji od West Ham Uniteda 1:0, dok je Sunderland na gostovanju pobijedio Peterborough 2:0.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.