ENGLESKO PRVENSTVO

Manchester United osvojio 20. naslov

Ponedjeljak, 22. travnja 2013. 23:02 Napisao/la  SC

Utakmica 34. kola: Manchester United - Aston Villa 3:0 (Van Persie 2, 13, 33)

PREMIER LIGA - 34. kolo

MANCHESTER UNITED - ASTON VILLA 3:0

Stadion Old Trafford Gledatelja:75.591

Sudac: Anthony Taylor (Cheshire)

Strijelac: 1:0 Van Persie (2), 2:0 Van Persie (13), 3:0 Van Persie (33)

Žuti kartoni: Evra (Manchester United)

MANCHESTER UNITED: De Gea, Da Silva, Jones, Evans, Evra, Carrick, Giggs, Valencia, Rooney (72 Welbeck), Kagawa, Van Persie

ASTON VILLA: Guzan, Lowton, Vlaar, Baker, Bennett (80 Clark), Westwood, Delph, Weimann, N'Zogbia (46 El Ahmadi), Agbonlahor, Benteke

Fenomenalni Nizozemac Robin Van Persie, igrač sa brojem 20 sa svoja je tri pogotka u pola sata donio Manchester Unitedu 20 naslov prvaka Engleske četiri kola prije kraja. Od 24 studenog 2012, punih 21 tjedan United je bio na vrhu i posve zasloženo stigao do naslova a legendarnom Sir Alexu Fergusonu ovo je 28 trofej na klupi "crvenih vragova".

Između druge i 33 minute Van Persie je svojim pogocima broj 26, 27 i 28 matira vratara Aston Ville Brada Guzana, čovjeka koji je primio najviše pogodaka ove sezone čak 59. Bio je ovo 400 nastup Waynea u dresu Manchester Uniteda u svim natjecanjima no i dalje mu nedostaju tri pogotka do čarobne brojke 200. Tek drugi puta Premier liga odlučena je u ponedjeljak, i prvi je puta u pitanju bio Manchester United 2. svibnja 1994 godine. Nakon samo 82 sekunde Van Persie je pospremio prvu loptu u mrežu nakon prve asistencije sezone legendarnog Ryana Giggsa.

Nakon vrlo sadržajnih deset minuta sa obostranim prigodama za pogodak u 13 minuti opet je pogodio Van Persie no ovoga je puta sistent bio slavljenik Rooney kojemu je ovo deseta asistencija sezone i na toj je ljestvici drugi iza Chelseajeva Juana Mate koji ih ima 12. No bila je ovo fantastična asistencija preko čitavoga terena i još ljepši pogodak iz voleja sa ruba kaznenog prostora koji svakako konkurira za naj gol sezone. U 33 minuti opet je tandem Giggs-Van Persie na djelu za prvi Nizozemčev hat-trick u Premier ligi i prvi naslov prvaka Engleske.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.