The Times najavio povijesne promjene u Premierligi, nakon kazne Evertonu nema natrag

Srijeda, 03. siječnja 2024. 12:13 Napisao/la  SC

The Times navodi da je kažnjavanjem Evertona otvorena Pandorina kutija u engleskom nogometu, sada više nema nazad

The Times najavio povijesne promjene u Premierligi, nakon kazne Evertonu nema  natrag

The Times je objavio zanimljivi članak u kojemu je navijestio turbulentno razdoblje u najboljoj nogometnoj ligi na svijetu.

U studenom prošle godine Everton je kažnjen s oduzimanjem 10 bodova, povijesna kazna u Premierligi dogodila se nakon što je utvrđeno da je Everton prekršio pravila poslovanja utvrđena Financijskim Fair Playom.

Prema istom pravilu, klubovi ne smiju prikazati gubitak veći od 105 mil. funti u trogodišnjem razdoblju.

Everton je kažnjen zbog toga je do sezone 2021/22 iskazao gubitak od 124,5 mil. funti ili gotovo 20 mil. više od limita.

Da je u Premierligi problem samo Everton, problema ne bi bilo.

The Times navodi da je kažnjavanjem Evertona otvorena Pandorina kutija u egleskom nogometu, sada više nema nazad, a svima je poznato da se najbogatiji engleski klubovi ponašaju kao praonice novca.

Dvadeset premijerligaša morali su do 31. prosinca prošle godine podnijeti završne račune, The Times navodi da će već do 14. siječnja biti objavljene prve revizije poslovnih knjiga.

Prema istom izvoru, Nottingham Forest će izvjesno postati drugi klub nakon Evertona koji će biti drastično kažnjen zbog istoga prekršaja, novi premijerligaš prošlu godinu završio je gubitkom od čak 50 mil. funti.

The Times navodi da će poredak na ljestvici u sezoni 2023/24 prvi put u povijesti Premierligi više ovisiti o poslovnim knjigama nego o rezultatima utakmica, sve nepravilnosti trebale bi biti sankcionirane najkasnije do travnja.

Englesku javnost najviše zanimaju najbolji klubovi, nikome nije jasno kako je moguće da je Everton kažnjen prije Manchester Cityja.

U poslovanju aktualnog engleskog i europskog prvaka zadnjih  godina evidentirana su čak 115 prekršaja!

Više ne djeluje uvjerljivo dosadašnje objašnjenje da je slučaj Manchester Cityja previše složen da bi se odluka mogla donijeti nakon jednostavnog postupka revizije.

The Times ne sumnja da se u 2024. godini očekuju odluke koje će promijeniti povijest Premierlige.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.