Senzacija u Liga kupu: Četvrtoligaš Bradford nakon izvođenja jedanaesteraca izbacio Arsenal

Srijeda, 12. prosinca 2012. 00:16 Napisao/la  SC

Liga kup: Bradford - Arsenal 4:3

Engleski Liga kup

BRADFORD - ARSENAL 4:0

Četvrtoligaš Bradford senzacionalni je polufinalist Engleskog Capital One Liga kupa. Bradford je u četvrtfinalu izbacio premijerligaša Arsenal ukupnim rezultatom 4:3 nakon izvođenja jedanaesteraca. Pobjedu domaćinima donio je promašaj Vermaalena čiji je udarac završio pored gola.

Upravo je Belgijanac pogotkom u 88. minuti "topnicima osigurap produžetke. Domaći sastav poveo je u 16. minuti pogotkom Thompsona. Iako je Arsenal preko Cazorle u produžetku pogodio stativu Bradford je ipak dogurao do ruleta "bijele točke". Sve je krenulo idealno za domaće. Doyle je pogodio, a udarac Cazorle obranio je vratar Bradforda Duke. Potom je precizan bio Jones a  Chamakh je pucao ravno u Dukea i nakon dvije serije gledano samo penale bilo je 2:0 za Bradford.Wilshere je smanjio na 2:1 nakon što je za domaće promašio Darby.

Connell je još jednom domaćem sastavu donio dva pogotka prednosti, i onda je uslijedila još jedna drama. Najprije pogađa Oxlaide-Chamberlain za "topnike", a potom Jones promašajem daje prigodu Vermaalenu da Arsenal vrati u životu, no ovaj promašuje i Bradfordova bajka se nastavlja.

Rezultati četvrtfinala Capital One Liga Kupa: Bradford - Arsenal 4:3 - 11m (1:1) (Thompson 16'/Vermaalen 88';jedanaesterci 2:1 Doyle, Cazorla promašio, 3.1 Jones, Chamakh promašio, Darby promašio, 3:2 Wilshere, 4:2 Connell, 4:3 Oxlade-Chamberlain, Jones promašio, Wermaalen promašio ), Norwich - Aston Villa 1:4 (Morison 19'/Holman 21', Weimann 79', 85', Benteke 90')

Tablice omogućuje Sofascore