RYAN GIGGS Ferguson imao samo četiri ljubimca na koje nikada nije vikao

Nedjelja, 10. svibnja 2020. 20:53 Napisao/la  SC
Giggs i Ferguson
Giggs i Ferguson

Sir Alex Ferguson slovi ponajboljim trenerom svih vremena, posebno je bio poznat po strogom odnosu prema igračima.

U dvadesetak godina koliko je održavao Machester United u vrhu svjetskog noogmeta, mnoge zvijezde osjetile su snagu njegova autoriteta.

Manje je poznato da je Ferguson imao svoje ljubimce, vjerojatno zbog toga što na samo četiri igrača nikada nije vikao.

Tako barem kaže Ryan Giggs koji je cijelu karijeru proveo u Manchester Unitedu:

- Jedan je bio Cantona. Bilo je utakmica na kojima Erik nije ništa uradio. Nije dao gol, nije asistirao, čak se nije ni trošio u obrani kao ostali... I onda bismo sjedili u svlačionici poslije utakmica i komentariali u pola glasa kako će Cantona ovog puta osjetiti Fergusonov bijes. Ali, ništa se ne bi dogodilo. U idućoj utakmici Cantona bi postigao gol ili izveo neku svoju majstoriju. Ostala trojica bili su Bryan Robson, Roy Keane i Cristiano Ronaldo. Sir Alex je velike zvijezde tretirao na poseban način, jer je znao da će mu se odužiti na terenu, rekao je Giggs, jedan od najboljih igrača Manchster Uniteda nije uživao povlašteni status:

- Bio sam u nemilosti nekoliko puta. Šest ili sedam puta bio sam kažnjavan zbog rasprava s njim, zbog svađa. U tim trenucima nije mi bilo svejedno, ali poslije nekoliko godina Sir Alex mi je rekao kako je volio kada bih mu uzvratio, jer mu je to govorilo da mi je stalo, da nisam ravnodušan, kaže Giggs koji je 13 godina igrao pod Fergusonovim vodstvom.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.