Premierliga: Liverpool i Everton remizirali, Jagielka donio bod gostima u 90.

Subota, 27. rujna 2014. 14:39 Napisao/la  SC

Utakmica 6. kola: Liverpool - Everton 1:1 (Gerrard 65'/Jagielka 90'). Ova utakmica odigrana je točno 15 godina nakon što je Everton zadnji put slavio u gostima kod Redsa

Premierliga, 6. kolo

LIVERPOOL - EVERTON 1:1

Stadion Anfield. Sudac: Atkinson

Strijelci: 1:0 Gerrard (65'), 1:1 Jagielka (90').

LIVERPOOL:  Mignolet, Moreno, Manquillo, Škrtel, Lovren, Marković (od 60' Coutinho), Gerrard, Sterling, Lallana, Henderson, Balotelli (od 88' Lambert).

EVERTON: Howard, Stones, Jagielka, Hibbert (od 73' Browning), Baines, McCarthy, Bešić (od 80' Eto'o), Barry, Lukaku, Naismith, Mirallas (od 31' McGeady).

Nogometaši Liverpoola i Evertona podijelili su bodove u Merseyside derbiju, utakmici 6. kola engleskog prvenstva. Domaćin je poveo u 65. minuti, Steven Gerrard odlično je pogodio slobodan udarac i tako probiio obranu Evertona.  Ipak, u posljednjim trenucima Jagielka je odlično pogodio s ruba kaznenog prostora za 1:1.

Liverpool je tako nastavio niz u Merseyside derbiju, zadnjih 16 utakmica nisu izgubili na domaćem travnjaku protiv Everona u svim natjecanjima. Ova utakmica odigrana je točno 15 godina nakon što je Everton zadnji put slavio u gostima kod Redsa (27. rujan, 1999.). S druge strane Redsi su u posljednjih 12 utakmica samo jednom sačuvali mrežu. Everton je pak u šestoj utakmici primio 14 gol, ali je ujedno uzeo važan bod.

U prvom poluvremenu obje momčadi su traažili penal, Everton zbog prekršaja, Livepool zbog igranja rukom. Balotelli je u nekoliko navrata okušao udarac, a Lallana je u 11. minuti nakon ubačaja Gerrarda iz iz kornera odlično pucao glavom, ali sjajno je reagirao Howard. glavom je pokušao i Škrtel dvije minute kasnije ali je bio neprecizan. Sterling je u 44. minuti pobjegao obrani Evertona, te je okušao udarac s lijeve strane kaznenog prostora, ali Howard je opet bio siguran.

Tablice omogućuje Sofascore