ENGLESKO PRVENSTVO

City slavio kod Norwicha s desetoricom

Subota, 29. prosinca 2012. 17:43 Napisao/la  SC

Utakmice 20. kola: Man. United - WBA 2:0, Norwich - Man. City 3:4

Nogometaši Manchester Uniteda zadržali su sedam bodova prednosti ispred Manchester Cityja nakon 20. kola Premierlige. Doduše, i United i City dobro su se namučili da stignu do nova tri boda protiv West Bromwicha odnosno Norwicha.

Manchester City je teškom mukom stigao do tri boda. Ni dva pogotka Edina Džeke u prvih pet minuta nisu smirili domaćina. Stvari su se zakomplicirale u 44. minuti. Nakon prekršaja Bassonga nad Nasrijem, nogometaš Manchester Cityja nesportski je reagirao i zaslužio crveni karton. Ipak, Aguero je šest minuta kasnije donio Cityju vodstvo 3:1. Ali tu nije bio kraj, Martin je nakon ubačaja u 63. minuti loptu glavom pospremio u mrežu - 2:3. Četiri minute kasnije Bunn je pospremio loptu u vlastitu mrežu - 2:4. Ali domaćin nije odustajao, opet se nakon kornera najbolje snašao Russel i u 75. minuti smanjio na 3:4. Više od toga domaćin nije mogao.

Inače, City je tako nastavio pozitivan trend da nakon poraza (Sunderland 0:1) u idućem susretu upiše pobjedu. Dva poraza zaredom nisu doživjeli od listopada 2010. kada su izgubili od Arsenala i Wolvesa. Da nije imao lagan posao svjedoči i činjenica da je Norwich u posljednjih šest utakmica na domaćem travnjaku slavio čak pet puta.


szólj hozzá: Norwich vs Manchester City 3.4 GOALS HIGLHIGH

Manchester United nastavio je niz nepobjedivosti protiv West Bromwicha, u 13 utakmica Premierlige protiv spomenutog protivnika imaju jedanaest pobjeda i dva remija. Posljednji put West Bromwich je vragove u prvenstvu svladao 1984. godine, a na Old Traffordu zadnji put slavilo je 1978. i to rezultatom 5:3.

Vragovi su ipak morali čekati devedesetu minutu da bi potvrdili pobjedu. Nakon što je domaćin poveo autogolom McAuleya u 9. minuti, tek je Robin Van Persie u smiraju susreta sjajnim udarcem s ruba kaznenog prostora potvrdio sedmu pobjedu izabranika Alexa Fergusona u posljednjih osam prvenstvenih utakmica.  Inače, United je na domaćem terenu u prvenstvu postigao pogodak u posljednjih 59 utakmica što je apsolutni rekord u Premierligi, a ispred njih su tek Wolvesi koji su od 1956. do 1959. u 75 utakmica zaredom na domaćem travnjaku tresli mrežu. Inače, West Bromwich je do utakmice s vragovima na zadnjih pet gostovanja slavio u tri navrata i jedino je United imao bolji omjer.

Rezultati 20. kola: Sunderland - Tottenham 1:2 (O'Shea 40'/Cuellar 48'-ag, Lennon 51'), Aston Villa- Wigan 0:3 (Ramis 3', Boyce 52', Kone 56'),  Fulham - Swansea 1:2 (Ruiz 56'/Graham 19', Guzman 52'), Manchester Utd. - West Bromwich 2:0 (McAuley 9'-ag, Van Persie 90),  Norwich - Manchester C. 3:4 (Pilkington 14', Martin 63', 75'/Džeko 2', 5', Aguero 50', Bunn 67'-ag), Reading - West Ham 1:0 (Pogrebnjak 5'), Stoke - Southampton 2:3 (Jones 16', Upson 67'/Lambert 10', Rodriguez 24', Wilkinson (36'-ag)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.