Premierliga: Southampton "topnicima" darovao bod za Novu godinu

Utorak, 01. siječnja 2013. 21:03 Napisao/la  SC

Utakmica 21. kola: Southampton - Arsenal 1:1 (Ramirez 34'/Do Prado 41'-ag)

SOUTHAMPTON - ARSENAL 1:1

Stadion "St. Mary's". Gledatelja: 31.743

Sudac: Lee Probert (Wiltshire)

Strijelci: 1:0 Ramirez (34'), 1:1 Do Prado  (41' -ag)

Žuti kartoni: Schneiderlin, De Ridder (Southampton)

SOUTHAMPTON: Boruc, Cork, Yoshida, Fonte, Shaw, Puncheon, Steven Davis, Schneiderlin, Ramirez (77' Ward-Prowse), Lambert (74' Rodriguez), Do Prado (83' De Ridder).

ARSENAL: Szczesny, Sagna, Koscielny, Vermaelen, Gibbs, Arteta, Wilshere, Oxlade-Chamberlain (74' Gervinho), Cazorla (74' Ramsey), Podolski (58' Giroud), Walcott.

U posljednjoj utakmici novogodišnjeg dana  engleske Premier lige Southampton i Arsenal odigrali su 1:1, a oba su pogotka djelo domaćih "svetaca" koji su tako kao novogodišnji dar "topnicima" darivali bod koji ih je ostavio na petom mjestu dok je domaći sastav odveo "iznad crte" koja znači ostanak u elitnom nogometnom razredu otočkoga nogometa. Već u ranoj fazi Arsenal je mogao do vodstva, no najprije je Cazorla u petoj minuti pucao malo pored lijeve stative, a onda je minutu kasnije vratar domaćih Boruc neshvatljivo ispustio jednu loptu iz ruku ali nije bilo nikoga od gostiju da iskoristi taj dar.

U 7. minuti Boruc još jednom ispušta loptu nakon udarca Sagne, ali stvar spašava Fonte. I onda je u 9. minuti oštećen domaći sastav zbog nedosuđenog jedanaesterca nakon prekršaja u kaznenom prostoru Arsenala koji je napravio Vermaelen na Yoshidi. Nakon burnih uvodnih deset minuta uslijedilo je mirnije razdoblje, a onda je sve proključalo u 34. minuti kada su domaćini došli u vodstvo. Nakon užasnog pokušaja "čišćenja" Sagne lopta je došla do Gastona Ramireza koji je matirao Szczesnyja za neočekivanih 1:0. No, radost domaćih navijača trajala je samo sedam minuta. Tada je iz slobodnog udarca Theo Walcott tukao prema prvoj stativi, tamo nije bilo nikoga od njegovih suigrača ali se na krivom mjestu u krivo vrijeme našao Guly Do Pardo i matirao vlastitoga vratara Boruca. Iako je u sudačkoj nadoknadi Walcott postigao pogodak, on je opravdano poništen zbog zaleđa pa se na odmor otišlo sa 1:1.

U 56. minuti malo je nedostajalo da se dogodi još jedan autogol, ovoga puta u mreži Arsenala. Lopta se nakon kornera nesretno i nespretno odbila od koljena Sagne, ali je Szczesny uspio ukrotiti loptu. U 63. i 64. minuti u dva su navrata zaprijetili domaćini, no najprije Schneiderlin, a potom i Davis su bili zamalo neprecizni. Posljednju prigodu na utakmici za domaćine propustio je Puncheon u 88. minuti kada je iz povoljne pozicije sa 15 metara pucao ravno u Szczesnyja, pa su na kraju sa bodom morale biti zadovoljne obe momčadi.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.