ENGLESKO PRVENSTVO

Chelsea ispustio dva pogotka prednosti

Srijeda, 16. siječnja 2013. 23:34 Napisao/la  SC

Zaostala utakmica 17. kola Premierlige: Chelsea - Southampton 2:2

 

Zaostala utakmica 17. kola Premierlige

CHELSEA - SOUTHAMPTON 2:2

Stadion "Stamford Bridge". Gledatelja: 38.484

Sudac: Michael Oliver (Northumberland)

Strijelci: 1:0 Ba (25'), 2:0 Hazard (45'), 2:1. Lambert (57'), 2:2 Puncheon (75')

Žuti karton: Luiz (Chelsea)

CHELSEA: Cech, Azpilicueta, Cahill, Luiz, Cole, Ramires, Lampard (79' Torres), Oscar, Mata, Hazard, Ba.

SOUTHAMPTON: Boruc, Clyne, Yoshida, Hooiveld, Shaw, Cork, Steven Davis (67' Chaplow), Schneiderlin, Puncheon, Do Prado (74' Ramirez), Rodriguez (55' Lambert).

Nogometaši Southamptona kreirali su ove srijede jedno od najvećih iznenađenja u dosadašnjem tijeku engleske Premierlige. Nakon što su na poluvremenu posve očekivano gubili od Chelsea 0:2 uspjeli su se vratiti i stići do velikog boda. Prije samo11 dana Chelsea je u trećem kolu FA kupa pobijedio 5:1 u Southamptonu, no Sveci su ovaj put pružili mnogo veći otpor u puno važnijoj utakmici iako se činilo da londonska momčad ide prema laganoj pobjedi.

Demba Ba tada je u spomenutoj kup-utakmici postigao dva gola, a i ovoga je puta bio strijelac i to prvoga pogotka. Azpilicuetin ubačaj odbija se od Oscara u 25. minuti, a Ba je spremno dočekao priliku i zabio za vodstvo Chelseaja. Poslije dvije Lampardove prilike, Hazard povećava vodstvo u posljednoj minuti prvoga dijela. Ramires je pogodio prečku, a lopta se odbila do belgijskog reprezentativnog napadača koji je poluvolejom smješta u mrežu.

"Sveci" su se u igru vratili u 57. minuti nakon što je Clyne sjajno prošao po desnom krilu i sjajno ubacio za Lamberta, koji rutinirano pogađa za 2:1. Strijelac je dvije minute ranije ušao u igru i pokazao se kao dobitna kombinacija.

Lampard i Ba potom su propustili učiniti utakmicu izvjesnom, a ubrzo su se ti promašaji pokazali skupima. Shaw u 75. minuti pretrčava Azpilicuetu, dodaje Puncheonu koji se stigao namjestiti, a udarcem u suprotni kut Čechu nije ostavio nikakve šanse.

Bilo je to za Southampton velikih 2:2 a za Chelsea propuštena velika prigoda da se približi vodećem dvojcu iz Manchestera.

Tablice omogućuje Sofascore