ENGLESKO PRVENSTVO

Manchester United u derbiju pobijedio Liverpool

Nedjelja, 13. siječnja 2013. 16:35 Napisao/la  SC

Manchester United - Liverpool 2:1. Nemanja Vidić pobjednosni pogodak postigao iz zaleđa, trener Real Madrida Jose Mourinho na tribinama 

Premierliga - 22. kolo

MANCHESTER UNITED - LIVERPOOL 2:1

Old Trafford. Sudac: Webb

Strijelci: 1:0 Van Persie (19'), 2:0 Vidić (54'), 2:1 Sturridge (57')

Žuti kartoni: Evra (Manchester United), Johnson, Škrtel, Lucas (Liverpool).

MANCHESTER UNITED: De Gea, Rafael, Evra, Ferdinand, Vidić (od 79' Smalling), Carrick, Young (od 46' Valencia), Cleverley, Kagawa (od 77' Jones), Welbeck, Van Persie.

LIVERPOOL: Reina, Johnson, Agger, Skrtel, Wisdom, Gerrard, Downing, Lucas (od 46' Sturridge), Allen, Sterling (od 62' Borini), Suarez.

Nogometaši Manchester Uniteda pobijedili su Liverpool 2:1 u derbiju 22. kola. Bila je to osam pobjeda u posljednjih devet prvenstvenih ogleda protiv Liverpoola na Old Traffordu. Najveći engleski derbi s tribina je gledao Jose Mourinho, trener Real Madrida koji u Ligi prvaka igra protiv Manchester Uniteda. 

Jose Mourinho na Old Traffordu

Domaćina je u vodstvo doveo Van Persie u 19. minuti. Evra je sjajno odigrao prizemnu loptu, a Van Persie se sjajno snašao u sredini kaznenog prostora - 1:0

Na 2:0 povisio je Vidić u 54. minuti iz zaleđa! Van Persie je ubacio loptu, Evra je visoko skočio, a njegov udarac glavom odbio se od Vidića ii prevario Reinu. U trenutku kada je Evra uputio udarac glavom, ispred Vidića je stajao samo vratar Reina što znači da je stoper Manchester Uniteda bio u zaleđu!

Gosti su se vratili pogotkom Sturridgea tri minuta kasnije, ali više od toga nisu mogli.

Bila je to ujedno deveta pobjeda Manchestera u posljednjih deset prvenstvenih utakmica, Van Persie je u 19 utakmica za vragove zabio 17 golova. Ujedno, Manchester United je neporažen u posljednjih 22 utakmice u prvenstvu, a slavio je u 17.

 

 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.