ENGLESKO PRVENSTVO

Džeki žuti karton zbog novogodišnje čestitke

Utorak, 01. siječnja 2013. 18:23 Napisao/la  SC

Manchester City - Stoke 3:0. "Građani" su svladali Stoke i zadržali isti zaostatak za gradskim rivalom

MANCHESTER CITY - STOKE 3:0

Stadion "Etihad". Gledatelja: 47.192

Sudac: Michael Oliver (Northumberland)

Strijelci: 1:0 Zabaleta (43'), 2:0 Džeko (56'), 3:0 Aguero (74'-11m)

Žuti kartoni: Lescott, Džeko (Manchester City), Huth, Nzonzi (Stoke)

MANCHESTER CITY: Hart, Zabaleta, Kompany, Lescott, Clichy, Milner, Toure, Barry, Silva (82' Sinclair), Džeko, Aguero (77' Tevez).

STOKE: Begović, Cameron, Huth, Shawcross, Wilkinson, Walters, Adam (68' Whitehead), Nzonzi, Whelan, Jerome, Jones (50' Etherington).

Manchester City lako je i uvjerljivo otvorio je Novu 2013. godinu. Pred 47.192 gledatelja među kojima je u dresu Cityja bio i poznati glumac David Haselhoff "građani" su savladali Stoke sa 3:0 i zadržali isti zaostatak pred gradskim rivalom.

Rezultati
Rezultati 21. kola Premierlige: Wigan - Manchester United 0:4 (Hernandez 35', 63', Van Persie 43', 88'), Manchester City - Stoke 3:0 (Zabaleta 43', Džeko 56', Aguero 74'-11m), WBA - Fulham 1:2 (Lukaku 49'/Berbatov 39', Kačaniklić 58'), Swansea - Aston Villa 2:2 (Routledge 9', Graham 90'/Weimann 44', Benteke 84'-11m), Tottenham - Reading 3:1 (Dawson 9', Adebayor 51', Dempsey 79'/Pogrebniak 4'), West Ham - Norwich 2:1 (Noble 3'-11m, O'Brien 26'/R. Martin 90').

Sjajno je susret otvorio aktualni engleski prvak. Već nakon 70 sekundi u strijelce se mogao upisati Sergio Aguero, no njegov je udarac nogama ukrotio Asmir Begović. Mradonin zet bio je vrlo raspoložen za igru i do 20. minute mogao je postići hat-trick, ali raspoloženiji od njega bio je reprezentativni vratar Bosne i Hercegovine i rezultat se nije mijenjao.

Vrijedi notirati i dobar pokušaj glavom Davida Silve koji je sa desetak metara pucao glavom zamalo pored gola. Stoke je poput skoro svih gostiju na "teatru snova" došao sa ciljem ne izgubiti. Na njihovu žalost nakon 42. minute morali su mijenjati planove. Nakon što je Begović sjajno obranio pokušaj Jamesa Milnera na njegovu je žalost odbio loptu na nogu Urugvajcu Pablu Zabaleti koji je bez problema zakucao loptu u praznu mrežu.

Priča je bila gotova u 56. minuti. Agueru je još jednom pogodak negirao sjajni Begović ali se na pravom mjestu našao Edin Džeko i pogodio. "Dijamant" je potvrdio tezu "Kad Džeko zabija City dobiva" ali i zaradio javnu opomenu jer je nakon pogotka skinuo dres kako bi navijačima čestitao Novu godinu. Kada je u 74. minuti Steven Nzonzi u kaznenomprostoru povukao i srušio Davida Silvu sudac Oliver niti trenutka nije dvojio. Kazneni udarac nepogrešivo je izveo Aguero i pogotkom okrunio sjajnu vlastitu predstavu za konačnih 3:0. Inače, loša vijest za domaćina bila je činjenica da je Aguero u 77. minuti teren napuštio šetajući.

Poruka zbog koje je Džeko zaradio žuti karton

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.