Premierliga: Arsenal i Everton bez pogodaka, Nikici Jelaviću petnaestak minuta u nastavku

Utorak, 16. travnja 2013. 23:33 Napisao/la  SC

Utakmica 29. kola: Arsenal - Everton 0:0

 

 

Premierliga – 29. kolo

 

ARSENAL - EVERTON 0:0

 

Stadion "Emirates" Gledatelja: 60.071

 

Sudac: Neil Swarbrick

 

Žuti kartoni: Arteta, Monreal (Arsenal), Gibson, Pienaar, Barkley (Everton)

 

ARSENAL: Szczesny, Sagna, Mertesacker, Koscielny, Gibbs (90' Monreal), Arteta, Ramsey, Wilshere (68' Oxlade-Chamberlain), Cazorla, Walcott (69' Podolski), Giroud

 

EVERTON: Howard, Baines, Gibson, Jagielka, Mirallas (90' Oviedo), Distin, Barkley (76' Jelavić), Pienaar, Coleman, Fellaini, Anichebe (90' Naismith)

 

U odgođenom susretu 29. kola engleskog Premiershipa Arsenal je na Emiratesu dočekao ekipu Evertona, a na kraju u jednoj dosta dobroj utakmici golova nije bilo. Prvi je u ovom susretu prijetio Everton. U šestoj minuti Coleman sjajno proigrava Pienaara, ali Južnoafarikanac loptu iz dobre sitaucije šalje preko gola Szczesnyog. Arsenal je uzvratio 15 minuta kasnije preko Gibbsa, ali je i njegov udarac bio neprecizan. U završnici prvog poluvremena još po jedna prilika za Arsenal. Giroud je bio neprecizan iz dobre situacije u 41. minuti, te se na odmor otišlo bez golova.

 

I u nastavku je prvi prijetio Everton. Mirallas je imao dobar pokušaj u 47. minuti, ali golman Arsenala ponovo brani, da bi Arsenal četiri minute kasnije uzvratio ponovo preko Girouda, no ponovo je Francuz neprecizan.Gosti iz Liverpoola su potom imali priliku preko Anichebea, da bi potom Arsenal preuzeo igru u potpunosti. Stvorili su izabranici Arsenea Wengera nekoliko jako dobrih prilika, ali lopta jednostavno nije htjela u gol. Do kraja je i ostalo 0:0 čime su mnogo zadovoljniji gosti.

 Nikica Jelavić i dalje grije klupu, u dvadesetak minuta provedenih na terenu nije napravio ništa konkretno.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.