Pep Guardiola zanimljivo prokomentirao svoju taktiku u derbiju

Četvrtak, 16. veljače 2023. 08:28 Napisao/la  SC

Imaju utakmicu manje pa smatram da su prvi u ligi. Ali mogli smo doći na Emirates s osam ili devet bodova zaostatka, kaže Guardiola

Pep Guardiola zanimljivo prokomentirao svoju taktiku u derbiju

Manchester City pobijedio (3:1)  je Arsenal u zaostaloj utakmici 12. kola, momčad Pepa Guardiole opet je na vrhu ljestvice s istim borjem bodova kao Arsenal koji mora odigrati još jednu utakmicu.

Dostigao je City osam prednosti Arsenala kojega su oko Nove godine svi vidjeli na tronu, ali momčad Mikela Artete pala je u formi, Manchester City u drugom dijelu utakmice bio je izrazito nadmoćan.

Poslije utakmice Guardiola je zanimljivo prokomentirao igru svoje momčadi:

- Što me frustrira iz prvog poluvremena? Moja taktika! Pokušao sam nešto novo i to je bilo stvarno užasno, priznao je Guardiola.

U drugom poluvremenu City je igrao drugačije, postigao je dva pogotka i pokazao da u ovom trenutku igra bolji nogomet od Arsenala.

Istaknuo je Guardiola ulogu Rúbena Diasa, koji je pazio na Martina Ødegaarda, posebno je izdvojio Erlinga Haalanda:

- Bio je briljantam, ovo je jedna od njegovih najboljih utakmica. Trebali bismo više igrati na ovakav način s njim. Moramo biti okomitiji, ne s dugim loptama nego pas-igrom, kaže Guardiola.

Arsenal je pobijedio samo dvije od posljednjih šest utakmica:

- Imaju utakmicu manje pa smatram da su prvi u ligi. Ali mogli smo doći na Emirates prije nekoliko tjedana s osam ili devet bodova zaostatka, pa bi porazom ovdje sve bilo. Sada smo došli do prilike da budemo blizu, dobili smo utakmicu i tu smo, rekao je Guardiola.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.