NEOBIČNA KAZNA UEFA-e

Rooney trenirao s mladim švicarskim nogometašima

Utorak, 18. prosinca 2012. 16:49 Napisao/la  SC

Wayneu Rooneyju kazna uvjetovana sudjelovanjem u UEFA-inu projektu

Wayne Rooney boravio je u Švicarskoj gdje je vodio trening mladih nogometaša nižerazrednog Payerna. Rooney je sa švicarskim tinejdžerima odradio tehničko-taktički trening, ali s Otoka na kontinent nije putovao iz čiste zabave. Daleko od toga!

Za Waynea Rooneya već je svašta napisano, jako puno slova potrošeno je kako bi se opisale karakterne osobine 27-godišnjeg napadača Manchester Uniteda i engleske nogometne reprezentacije. Podsjećanja radi, Rooney je zaradio dvije utakmice kazne zbog isključenja na posljednjoj kvalifikacijskoj utakmici za EURO 2012 protiv Crne Gore u listopadu 2011 godine.

Rooney je najprije bio kažnjen s tri utakmice neigranja zbog udaranja bez lopte braniča Crne Gore Miodraga Džudovića, jer je disciplinski panel UEFA-e njegovo ponašanje okarakterizirao kao napad. Kazna je smanjena na dvije utakmice nakon što su Rooney i tadašnji izbornik Engleske Fabio Capello nazočili žalbenom postupku održanom u sjedištu UEFA-e u Nyonu neposredno prije početka EURO-a.

Treća utakmica Rooneyeve kazne tom je prigodom odgođena na četiri godine, što se može smatrati uvjetom kaznom. Kao rezultat smanjenja kazne Rooney je dobio prigodu zaigrati na kontinentalnoj smotri i u prvom nastupu postići pogodak protiv Ukrajine nakon što je morao propustiti dvoboje protiv Francuske i Švedske.

Posebnost kaznenog postupka je što je Rooneyju smanjena kazna pod uvjetom da postane sudionik društveno korisnog projekta koji podupire UEFA.  Dakle, Rooney je morao obaviti trening s mladim nogometašima u Švicarskoj.  Sada je opet spreman za nepodopštine s tim da u slučaju novog crvenog kartona u službenom, reprezentativnom nastupu u naredne četiri godine, odmah dobiva dodatnu utakmicu kazne.

Tablice omogućuje Sofascore