Pep Guardiola: Ispričavam se Gerrardu zbog nepotrebnih i glupih komentara

Utorak, 14. veljače 2023. 15:47 Napisao/la  SC

U srijedu zaostalu utakmicu 12. kola igraju Arsenal i Manchester City, utakmica uveliko odlučuje o prvaku

Pep Guardiola: Ispričavam se Gerrardu zbog nepotrebnih i glupih komentara

U srijedu, nešto ranije od termina Lige prvaka, zaostalu utakmicu 12. kola igraju Arsenal i Manchester City (20.30).

Najavu izvjesno odlučujuće utakmice za naslov prvaka u Premierligi, Pep Guardiola započeo je isprikom:

- Ispričavam se Stevenu Gerrardu zbog svojih nepotrebnih i glupih komentara koje sam prošli put rekao o njemu. Sramim se samog sebe, jer on to ne zaslužuje... On zna koliko se divim njemu i njegovoj karijeri. Sramim se samog sebe, jer on to ne zaslužuje. Nisam dostojno predstavljao svoj klub, kazao je Guardiola.

Prije nekoliko dana na novinarsko pitanje hoće li istraga protiv Manchester Cityja utjecati na ishod utrke za prvaka, Guardiola je nespretno pokušao biti pronicljiv, pa se sjetio Gerrardove kobne pogreške iz 2014. godine.

U utakmici 36. kola protiv Chelseaja, Gerrard se u zadnjoj liniji nespretno poskliznuo, Ba je uzeo loptu na centru igrališta i postigao pogodak.

Chelsea je na kraju pobijedio Liverpool, a Manchester City osvojio titulu prvaka.

- Ispričao sam mu se privatno, ali budući da je komentar bio javan, moja isprika također mora biti javna... Jako mi je žao zbog njega, njegove supruge i njegove obitelji, kazao je Guardiola.

Tako je započela Guardiolina konferencija za novinare posvećena utakmci protiv momčadi Arsenala koju vodi njegov bivši pomoćnik Mikel Arteta.

- Za sadu su oni najbolja momčad u Premierligi. Znamo da će to biti teška utakmica tjednima unaprijed. Bit će to velika, velika bitka, kazuje Guardiola.

Manchester City u zadnjim utakmicama opet je počeo igrati na razini koja jamči neizvjesnu završnicu sezone:

- Ne mislim da smo prije tjedan dana bili izvan forme, a sada smo se vratili. Svaka je utakmica drugačija. Možeš igrati dobro i pobijediti, a onda je sve savršeno, ali možeš i izgubiti. Ima još puno utakmica do kraja sezone. U srijedu se igra važna utakmica, svi to znaju... Imam osjećaj da se svašta može dogoditi, najavljuje Guardiola.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.