FA Kup: Drugu godinu zaredom drugoligaš Brighton izbacio premijerligaša Newcastlea

Subota, 05. siječnja 2013. 15:40 Napisao/la  SC

Treće kolo: Brighton - Newscastle 2:0 (Orlandi 33', Hoskins 87')

Prva utakmica 3 kola engleskog FA Cupa

BRIGHTON - NEWCASTLE 2:0

"Amex Stadium". Gledatelja: 21.740.

Sudac: Lee Probert

Strijelci: 1:0 Orlandi (33'), 2:0 Hoskins (87')

Žuti kartoni: Hammond (Brighton), Abeid, SholaAmeobi (Newcastle)

Crveni karton: Shola Ameobi (Newcastle 63' - drugi žuti karton)

BRIGHTON: Ankergren, David Lopez, Greer, El-Abd, Bridge, Bridcutt, Hammond (83' Crofts), Orlandi (60' LuaLua), Barnes, Mackail-Smith (71' Hoskins), Dicker.

NEWCASTLE: Elliot, Tavernier, Perch (46' Dummett), Williamson, Santon, Anita, Abeid (46' Ranger), Bigirimana, Obertan (71' Marveaux), Shola Ameobi, Sammy Ameobi.

Drugu godinu zaredom ždrijeb je u najstarijem nogometnom eliminacijskom natjecanju na svijetu, engleskom FA Cupu, spojio drugoligaša Brightona i premijerligaša Newcastlea. I drugi su puta domaći "galebovi" bili bolji od gostujućih "svraka". Jedina je razlika što je prošle sezone to bilo u četvrtom, a ove u trećem kolu 132. izdanja ovoga natjecanja u koje je krenulo rekordnih 758 klubova.

Devetoplasirani sastav Championshipa bolje je krenuo u ovaj susret i nagrada je uslijedila fenomenalnim akrobatskim pogotkom Andree Orlandija nakon momčadske akcije u kojoj su sudjelovali Greer koji je sjajno asistirao mladom Talijanu za rijetko viđen  pogodak. Početkom drugog dijela stvari su krenule iz lošeg na gore za Newcastle nakon što je u 63. minuti drugi žuti i isključujući crveni karton zaslužio njihov kapetan Shola Ameoibi nakon prekršaja na Davidu Lopezu. Sveje vodilo prema neizbježnome, a u 87. minuti krasnim pogotkom to je i potvrdio joker sa klupe Brightona Hoskins za 2:0 i plasman u osminu finala.


Orlandi1-0N by ourmatch

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.