Carlo Ancelotti u subotu potpisuje ugovor s Evertonom, a debitirat će na klupi nakon Božića

Četvrtak, 19. prosinca 2019. 19:09 Napisao/la  SC
Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti

Carlo Ancelotti u subotu bi trebao postati trener Evertona.

Daily Mail piše da će Ancelotti stići u subotu u Liverpool, gdje će s tribina Goodisona gledati utakmicu svog novog kluba i Arsenala.

U međuvremenu će slavni talijanski trener potpisati ugovor do 2024. godine s premierligašem, a po sezoni bi trebao zarađivati 13,5 milijuna eura.

Prvi trening s ekipom odradit će u ponedjeljak.

Ancelotti trenutačno pregovara s Napolijem oko raskida ugovora kako bi bez problema preuzeo klupu kultnog engleskog kluba.

Na klupi Evertona talijanski trener debitirat će 26. prosinca u prvenstvenom susretu protiv Burnleyja, a u stručnom stožeru će zadržati Duncana Fergusona, koji je privremeni trener nakon otkaza Marcu Silvi.

Ako jedan od najboljih i najcjenjenijih svjetskih trenera preuzme Everton, vratit će se u Premiership nakon osam godina i sedam mjeseci. Od 2009. do 2011. vodio je Chelsea i osvojio tri trofeja u sezoni 2009./10. - Community Shield, Premiership i FA kup. Klub sa Stamford Bridgea vodio je u 109 utakmica, uz 67 pobjeda, 22 poraza i 20 remija.

Uz Chelsea, Ancelotti je tijekom karijere vodio Reggianu, Parmu, Juventus, Milan, PSG, Real Madrid, Bayern München i Napoli.

Najdulje se zadržao u Milanu (2001. - 2009.), a osvojio je ukupno 19 trofeja.

Osvajao je četiri od pet najjačih europskih liga (Serie A, Premiership, Bundesligu i Ligu 1), a tu su i tri Lige prvaka (dvije s Milanom i jubilarna deseta s Realom).

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.