Igor Tudor: PSG je bio jako težak protivnik, velik je izazov igrati protiv njega!

Četvrtak, 09. veljače 2023. 09:05 Napisao/la  SC

Mislim da sada nije vrijeme za vruće priče. Očito se moramo rehabilitirati, kazao je trener PSG-a Christophe Galtier

Igor Tudor
Igor Tudor

Marseille je eliminirao (2:1) moćni PSG u kupu, Igor Tudor ostvario je najznačajniju pobjedu otkada je sjeo na klupu Marseillea.

- Je li ovo najbolja utakmica od kada sam došao u Marseille? Ne volim tako uspoređivati utakmice, ali odigrali smo vrlo dobro i što je jako bitno, vratili smo se pobjedom nakon poraza od Nice. Sve uz svemu, prekrasno, moji igrači mogu biti ponosni! PSG je jako težak protivnik, velik je izazov igrati protiv njega, ali čak i u trenucima kad bismo fizički padali, uspjeli smo se obraniti i ne primiti gol, kazao je Tudor.

Iznenadio je Tudor svih sa veznjakom Valentinom Rongierom na poziciji tzv. lažnog stopera u sustavu s trojicom braniča u zadnjoj liniji.

- Šalili smo se na račun toga na kraju urakmice, rekao sam mu da bi sada stalno mogao igrati stopera. On je jako inteligentan i prilagodljiv igrač, a daje nam dodatnu kvalitetu u kontroli lopte u zadnjoj liniji. Generalno gledajući, stoperi i veznjaci mogu zamijeniti uloge, pa vidimo to i po našim stoperima koji uvijek izlaze visoko i sudjeluju u igri, objasnio je Tudor.

- Igrači su očito razočarani, premoreni su. Mislim da sada nije vrijeme za vruće priče. Očito se moramo rehabilitirati, nastaviti raditi i usredotočiti se na sebe kako bismo pronašli energiju da budemo učinkovitiji, kazao je trener PSG Christophe Galtier.

Kakva se utakmica igrala na Velodromeu ukazuje podatak da je PSG s Messijem i Neymarom uputio samo osam udaraca prema vratima, Marseille je uputio točno dvostruko više.

- Rade dobar presing. Nismo mogli natjerati njihovu zadnju liniju da izađe. Napravili smo nekoliko grešaka koje su nas koštale gola. Moramo se bolje organizirati. Ovaj poraz boli! Izgubili smo utakmico od našeg velikog protivnika. Željeli smo se vratiti u Pariz s pobjedom, sada morate zatvoriti usta, raditi i ići naprijed, kazao je Marquinhos.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.