Državni tužitelj u Parizu pokrenuo istragu protiv Nassera Al-Khelaifija

Utorak, 07. veljače 2023. 14:52 Napisao/la  SC

Nasser Al-Khelaifi bliski je suradnik predsjednika UEFA-a Aleksandera Čeferina, kao najviša moralna vertikala nedavno je proglašen ambasadorom Sportskih igara mladih

Nasser Al-Khelaifi
Nasser Al-Khelaifi

Državni tužitelj u Parizu pokrenuo je istragu protiv PSG-ovog predsjednika Nassera Al-Khelaifija i pariškog kluba.

Francuski mediji navode da je razlog istrage prikriveno poslovanje, što je zadnjih desetljeća postao standardni obrazac ponašanja klubova u arapskom vlasništvu.

Dva dana nakon što su u Engleskoj obavljeni detalji iz istrage koja je dokazala da je Manchester City u više od stotinu slučaja kršio pravila i zakone, iz Francuske stiže vijest da je počeo obračun sa istom metodologijom kršenja zakona vlasnika PSG-a

Sve je počelo prijavom Hichama Bouajila, bivši savjetnik vlasnika PGS-a prošle godine dokazao je da je plaću primao posredstvom teniske akademije Smash, koja je smještena u Dohi i nema nikakve veze sa Bouajilom.

Iako se nikada nije bavio tenisom, 2015. godine potpisao je ugovor na neodređeno vrijeme kao teniski trener.

Slično je radio Manchester City s bivšim menadžerom Robertom Mancinijem, koji je 1,6 mil. eura dobivao iz neimenovanog izvora bliskom klubu, 1,9 mil. eura primao je kao savjetnik kluba Al-Jazira iz Ujedinjenih Arapskih Emirata s kojima nikakve veze nije imao.

Svima je odavno jasno da su Manchester City i PSG postale arapske praonice novca.

Razlika je samo u tome što prva pere novac iz UAE, a druga iz Katara.

Nasser Al-Khelaifi je inače bliski suradnik predsjednika UEFA-a Aleksandera Čeferina, koji se silno razveselio kada je Al-Khelaifi postao predsjednik Europskog klupskog saveza (ECA), kao najviša moralna vertikala Nasser Al-Khelaifi nedavno je u Splitu proglašen ambasadorom Sportskih igara mladih, vrlo je blizak s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom...

U nogometu se Al-Khelaifi za sada najviše proslavio, kada je izigrao UEFA-u u transferu Neymara iz Barcelone u PSG!

Neymar je potpisao ugovor s Katarom prema kojemu je za 222 mil. eura promovirao SP 2022. godine, istim novcem Brazilac je privatno platio fiksnu odštetu Barceloni i kao najskuplji igrač svih vremena otišao u PSG bez odštete.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.