Real Madrid objavio dokumente o uspjesima Barcelone tijekom Francova režima

Ponedjeljak, 17. travnja 2023. 23:48 Napisao/la  SC

Real Madrid odgovorio na optužbe Joana Laporte da je bio režimski klub, predsjednik Barcelone najavio tužbe protiv medija

Zlogasni diktator s odličjem Barcelone
Zlogasni diktator s odličjem Barcelone

Real Madrid je osebujno reagirao na optužbu predsjednika Barcelone Joana Laporte da su režimski klub:

- Možda se treba prisjetiti da su tijekom sedam desetljeća većina predsjednika i dužnosnika sudačkog odbora bili bivši partneri Real Madrida, bivši nogometaši Real Madrida ili bivši Real Madrid rukovoditelji. Tijekom 70 godina ljudi zaduženi za donošenje odluka o tome bili su iz Real Madrida, tvrdi Laporta.

Real Madird u ponedjeljak kasno navečer na službenim kanalima objavio video s dokumentiranim vezama Barcelone i Franca.

Barcelona je Francu dodijelila tri medalje, proglasila ga je počasnim članom kluba 1965. godine.

U videu se ističe da je tijekom Francova režima Barcelona osvojila osam titula prvaka i devet nacionalnih kupova, u istom razdoblju Real Madrid čak 15 godina nije osvojio naslov prvaka.

U videu se također naglašava da je Barcelonin stadion Camp Nou otvorio Francov generalni ministar, Jose Solis Ruiz, te da je klub tri puta spašen od bankrota tijekom Francova režima.

Na kraju se Real Madrid pozvao na riječi Santiaga Bernabeua, legendarnog igrača Reala po kojem njihov stadion dobio ime.

Bernabeu je jedno rekao: Kada čujem da je Real Madrid bio režimski klub, poželim se posrati po ocu onoga tko je to rekao!

Laporta se prvi put u ponedjeljak obratio javnosti otkada se u medijima stalno otkrivaju novi detalji i dokazi u aferi Negreira.

Jasno, predsjednik Barcelone negira optužbe i najavljuje tužbe protiv medija koji objavljuju neistine.

Tablice omogućuje Sofascore