Kylian Mbappe odrekao se više od 350 mil. eura zarade da bi igrao u Real Madridu

Petak, 07. lipnja 2024. 10:08 Napisao/la  SC

Real Madrid je bez odštete doveo najboljega igrača na svijetu zahvaljujući sportskim vrijednostima koje se ne mogu kupiti

Kylian Mbappe odrekao se više od 350 mil. eura zarade da bi igrao u Real Madridu

Kako funkcioniraju najbogatiji europski klubovi u arapskom vlasništvu najbolje se vidi na primjeru PSG-a!

Na ljeto 2021. godine Real Madrid poslao je tri službene ponude PSG-u za Kyliana Mbappéa, PSG je redom odbio 160, 180 i 200 milijuna eura odštete za igrača kojemu je ostala još jedna godina ugovora.

Mbappe je tražio od PSG-a da prihvati ponudu, želio je otići u Real Madrid prije tri godine.

Predsjednik Al Khelaifi okom nije trepnuo, PSG je još uvijek rekorder u povijesti transfera (Neymar/222 mil. eura), pariška praonica arapskog novca ne funcionira prema tržišnim principima.

U svibnju 2022. godine PSG je obnovio ugovor s Mbappeom ukupno vrijedan 640 mil. eura (200+210+220) bruto za tri sezone (2+1), Mbappe je pod snažnim pritiskom odlučio ostati još dvije sezone, u kampanju se javno uključio predsjednik Emmanuel Macron.

Al Khelaifi je uspio zadržati Mbappea u Parizu uoči SP-a u Kataru, na ljeto 2023. godine Mbappe je definitivno odlučio otići, službeno je obavijestio PSG da na ljeto 2024. neće aktivirati opciju produljenja ugovora.

Odrekao se 220 mil. eura plaće u zadnjoj godini ugovora, bonusa od 60 mil. eura za obnovu ugovora i 80 mil. eura bonusa za tzv. vjernost!

Odreći se više od 350 mil. eura zarade samo da bi otišao za Al Khelaifija je bilo uvredljivo, Mbappeu je rečeno da neće igrati u zadnjoj sezoni ako ne produlji ugovor.

Nije prošao pripreme s momčadi, ali je brzo vraćen u momčad kada je PSG počeo gubiti utakmice.

U veljači 2024. godine Mbappe je dogovorio detalje transfera u Real Madrid, ovog ljeta otišao je u Real Madrid bez odštete.

Mbappe u Real Madridu od nogometa neće zarađivati više od cca. 20 mil eura godišnje, ali je dogovorio 80 posto prihoda od marketinških prava što mu jamči trocifrenu godišnju zaradu.

Daleko je to od zarade u PSG-u, Al Khelaifiju ni u trećem životu neće biti jasno zašto je Mbappe otišao u Real Madrid!

Real Madrid je bez odštete doveo najboljega igrača na svijetu zahvaljujući sportskim vrijednostima koje se ne mogu kupiti.

O tome bi Luka Modrić mogao napisati knjigu!

Tablice omogućuje Sofascore