Hansi Flick brzo shvatio Xavija, Barcelona ne može registrirati igrače

Nedjelja, 09. lipnja 2024. 10:48 Napisao/la  SC
Laporta i Flick
Laporta i Flick

Xavi je naprasno dobio otkaz nakon što je javno progovorio o velikim financijskim problemima Barcelone!

Novi trener Barcelone Hansi Flick brzo je shvatio o čemu je njegov prethodnik govorio, kada je konstatirao da se Barcelona ne može uspoređivati s Real Madridom.

Španjolski mediji ističu da Barcelona neće moći registrirati devetoricu igrača za iduću sezonu zbog strogih financijskih pravila koje je nametnulo vodstvo LaLige.

Barcelona i dalje ima velikih problema s finacijskom održivošću, prema pravilima ni jedan klub ne može trošiti više od 70 posto prihoda.

Joan Laporta ne može se zaduživati kao njegovi prethodnici zbog čega je Barcelona dužna više od milijardu eura, predsjednik mora pronaći način kako do kraja mjeseca prikazati 130 mil. eura kroz prihode da bi mogao registrirati devetoricu igrača koji su igrali prošle sezone.

Krajem lipnja Sergi Roberto, Marcos Alonso postaju slobodni igrači, istodobno istječu posudbe Joao Cancelu i Joao Felixu, Inigo Martinez i Vitor Roque također više neće biti igrači Barcelone jer su bili registrirani samo jednu sezonu.

Mladići ponikli u poznatoj La Masiji, Alejandro Balte, Lamine Yamal, Pau Cubarsi i Hector Fort, trebali bi potpisati prve profesionalne ugovore.

Tablice omogućuje Sofascore