Guardiola igračima najavio odlazak, Bielsa najizgledniji kandidat za nasljednika

Četvrtak, 26. travnja 2012. 23:36 Napisao/la  I. V.

Nakon četverosatnog sastanka sa predsjednikom Barcelone Rosellom u petak ujutro se pojavio na treningu i igračima objavio kako nakon četiri godine napušta Camp Nou


Ono što se najavljivalo tijekom protekla dva dana u petak ujutro je dobilo o službenu potvrdu, Pep Guardiola više nije trener Barcelone! Katalonski stručnjak je odluku donio nakon četverosatnog sastanka sa predsjednikom Barcelone Sandrom Rosellom. U petak ujutro se pojavio na treningu i igračima objavio kako nakon četiri godine napušta Camp Nou.

Guardiola je u samo četiri godine u redovima Barcelone osvojio nevjerojatnih 13 naslova, tri u španjolskoj Primeri, po dva u Ligi prvaka, Europskom superkupu i Svjetskom klupskom prvenstvu, jedan u Kupu kralja i tri u Španjolskom superkupu. Unatoč silnim uspjesima Guardiola se u neočekivanoj poziciji našao čudnim pristupom u El Clasicu, te neuspjesima u prvenstvu i Ligi prvaka, a i sam je bitno pridonio takvom ambijentu.

Zanimljivija od potvrđenog odlaska je Guardiolina namjera da iduće sezone pauzira, takvu mogućnost izrekao je u uskom krugu suradnika. Ima logike: ovo nije najbolji trenutak za donošenje ishitrene odluke o nastavku karijere, pogrešan odabir budućeg kluba mogao bi kompromitirati sve dobro što je učinio u Barceloni.  Naravno da Guardiola ima ponuda, ali ni jedna u sportskom smislu nije adekvatan  izazov za najboljeg trenera na svijetu u prošloj sezoni. Guardioli je jasno da će njegova daljnja karijera uvijek biti opterećena hipotekom uspjeha iz razdoblja koje je proveo na klupi Barcelone. Razdoblje koje više neće ponoviti.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.