Nova afera, Barcelona čelniku sudačke organizacije platila 1,7 milijuna eura

Četvrtak, 16. veljače 2023. 15:32 Napisao/la  SC

Negreira rekao da nikad nije pogodovao Barceloni i da je iznos od 1,7 mil eura uplaćen na ime fakturiranih savjetničkih usluga

Negreira
Negreira Foto: espana.net

Državni tužitelj pokrenuo je istragu protiv Barcelone zbog opravdanje sumnje da je katalunjski klub bivšem drugom čovjeku sudačke organizacije platila 1,7 mil. eura.

Španjolski nogometni savez (RFEF) objavio je da se stavio na raspolaganje državnom tužiteljstvu uz napomenu da nije pokrenuo nikakvu istragu, jer se istraga odnosi na bivšu garnituru čelnika suadačke organizacije, koja se promijenila 2018. godine.

Državni tužitelj istražuje tri uplate na račun tvrtke Josea Marije Enriqueza Negreirija, Barcelona je bivšem predsjedniku Tehničkog odbora nogometnih sudaca platila 532.728,02 eura neto 2016. godine, 541.752 eura neto platila je 2017., dok je 318.200 eura neto platila 2018. godine.

U bruto iznosu, Barcelona je platila 1,7 mil. eura!

Savez je naglasio da će u istragu uključiti samo na zahtjev državnog tužitelja.

Iako Enriquez Negreira više nije u savezu, istraga može imati pogubne posljedice za Barcelonu ako državno tužiteljstvo dokaže podmićivanje.

U tom slučaju RFEF bi morao reagirati, a kazne za takve prekršaje su drastične.

Najstroža kazna je izbacivanje iz LaLige!

Negreira je bio prvoligaški sudac 13 godina, tijekom istrage rekao je da nikad nije pogodovao Barceloni i da je iznos od 1,7 mil eura uplaćen na ime fakturiranih savjetničkih usluga.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.