Bivši potpredsjednik Sudačke komisije LaLige pod istragom zbog uplata od Barcelone

Srijeda, 15. veljače 2023. 14:10 Napisao/la  SC

El Pais navodi kako je riječ o svoti od 1.4 milijuna eura, a novac se uplaćivao između 2016. i 2018. godine, dok je predsjednik kluba bio Josep Bartomeu

Bivši potpredsjednik Sudačke komisije LaLige pod istragom zbog uplata od Barcelone

Španjolsko državno odvjetništvo istražuje poslovanje tvrtke Dasnil 95, pišu katalonski mediji, koja je u vlasništvu José Enriqueza Negreire, dugogodišnjeg španjolskog suca i čovjeka koji je bio podpredsjednik Sudačke komisije za La Ligu od 1994. godine do 2018.

Negreirea se sumnjiči za prevaru i korupciju, a istraga je krenula nakon što je porezna inspekcija otkrila sumnjive uplate koje su na račun tvrtke stigle iz katalonskog kluba Barcelone.

El Pais navodi kako je riječ o svoti od 1.4 milijuna eura, a novac se uplaćivao između 2016. i 2018. godine, dok je predsjednik kluba bio Josep Bartomeu.

Mediji pišu kako je Barcelona uplatila 532 tisuće eura 2016. godine, 541 tisuću eura 2017. godine i 318 tisuća eura 2018. godine.

Zadnja uplata se poklapa s odlaskom Enriqueza Negreire iz sudačke komisije nakon čega je formiran novi sastav tog tijela.

Bartomeu je izjavio kako takve uplate nisu novost u Barceloni te tvrdi kako je katalonski klub uplaćivao u istu tvrtku još od 2003. godine, kada je Laporta bio predsjednik u svom prvom mandatu.

Sve je potvrdio i Sandro Rosell, predsjednik Barce između 2010. i 2015. godine.

Negreira uplate nije prijavio poreznoj upravi pravdajući se da je samo "pružao usluge savjetovanja".

Već su svjedočili neki od bivših čelnika Barce, kao i ljudi iz tvrtke, a klub je potvrdio kako je u prošlosti koristio usluge vanjskog savjetnika za analiziranje sudaca za mlađe kategorije, a potom se ta suradnja proširila na tehničke izvještaje vezane za profesionalno suđenje što koristi stručnom stožeru i uobičajeno je u profesionalnim klubovima.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.