TAKO TO RADE NIJEMCI

Dynamo Dresden izbačen iz Kupa zbog navijača

Srijeda, 12. prosinca 2012. 17:47 Napisao/la  SC

Kazna za Dresden posljedica je brojnih prethodnih incidenata

 

Svi savezi koji imaju problema sa rasizmom ili sličnim devijantnim ponašanjima na tribinama i u krugu stadiona trebali bi se ugledati na odluku Njemačkog nogometnog saveza (DFB). Oni su na jednu sezonu iz nacionalnog Kupa izbacili drugoligaša Dynamo iz Dresdena kao kaznu zbog ustrajnih problema sa gledateljima na njihovim utakmicama.

Dynamu iz Dresdena neće biti dozvoljeno da se natječe u DFB-Pokalu naredne sezone nakon što su njegovi navijači palili baklje i izazivali nerede na utakmici drugog kola Kupa protiv Hannovera na Nierdersachsenstadionu u listopadu.

-         - Kazna za Dresden posljedica je brojnih prethodnih incidenata koji su se nastavili na utakmici kupa u Hannoveru.Takvi napadi na stadionima napadi su na nogomet uopće i zahtijevaju odgovarajuću reakciju. Prošle godine izrijekom smo ih upozorili da riskiraju isključivanje iz natjecanja nakon incidenata u Dortmundu, rekao je sudac sportskog suda DFB-a Hans E. Lorenz.

Podsjećanja radi prošle godine u Dortmundu je skupina od 200 navijača Dynama upala na teren nakon poraza njihovih ljubimaca poslije izvođenja jedanaesteraca, a zabilježeni su i brojni sukobi među navijačkim skupinama izvan stadiona.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.