Njemački prijelazni rok: Tijekom siječnja odlaze Perišić, Lakić, Čale i Santini

Srijeda, 02. siječnja 2013. 20:11 Napisao/la  SC

Ivan Perišić (23) može otići za 7 milijuna eura

 

 S prvim danom siječnja otvoren je prijelazni rok na nogometnom tržištu. Njemački Bild je u srijedu donio popis 47 igrača Bundeslige koji tijekom zime mogu napustiti svoje klubove.  Među njima su i četvorica hrvatskih nogometaša, ali većih iznenađenja tu zapravo i nema.

Ivan Perišić (23) je javno izrazio nezadovoljstvo svojim statusom u Borussiji Dortmund i u klubu su ga, navodi Bild, ove zime voljni pustiti ako se nađe kupac koji će platiti najmanje sedam milijuna eura. Posljednjih se dana najviše spominje interes Wolfsburga za hrvatskog veznjaka.

Ako Perišić doista završi među  "vukovima", velika je vjerojatnost da tamo neće naći dvojicu svojih sunarodnjaka - Srđana Lakića (29) i Hrvoja Čalu (27). Lakić dobiva vrlo malo prilika ove sezone, skupio je osam nastupa u Bundesligi, a samo je jednom krenuo od prve minute. Pritom nije postigao nijedan pogodak. Bild navodi kako u klubu očekuju da za dubrovačkog napadača, koji je 2011. došao iz Kaiserslauterna, mogu dobiti oko dva milijuna eura. Čale, pak, može otići bez odštete. Nekadašnji lijevi branič Dinama nije ni blizu prve momčadi Wolfsburga, pa je ovakva odluka i logična.

I za kraj, njemački dnevnik tvrdi da će tijekom siječnja Freiburg napustiti Ivan Santini (23). Napadač koji je na posudbi iz Zadra nije se uspio nametnuti treneru Christianu Streichu. Tijekom jeseni je skupio samo dva nastupa u Bundesligi, a u oba je navrata ušao s klupe

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.