Marin Pongračić: Htio sam zgrabiti Van Bommela, ali ne ide to tako!

Četvrtak, 04. studenog 2021. 16:42 Napisao/la  SC

Šokantno je kada shvatiš da za Wolfsburg nisam bio opcija, a u isto vrijeme me je željela Borussija Dortmund, naglasio je 24-godišnji branič

Marin Pongračić
Marin Pongračić

Marin Pongračić, branič Wolfsburga na posudbi u dortmundskoj Borussiji postao je tema dana u Njemačkoj nakon što je objavljen njegov razgovor s glazbenikom SSYNIC-om.

Pongračić je otvoreno govorio o svom statusu u Wolsburgu i odnosu kojega je imao s nizozemskim stručnjakom Markom Van Bommelom, nekadašnjim nogometašem Bayerna i sada bivšim trenerom Wolsburga.

- Uvijek su me se htjeli riješiti, bio sam otpisan u Wolfsburgu, osjećao sam da me ne žele. Slali su faksove klubovima i tada sam shvatio da žele da se maknem. Kada smo igrali 11 na 11 na treningu za mene odjednom više nije bilo mjesta. Htio sam otići do Van Bommela i zgrabiti ga, ali ne ide to tako, moraš sjesti i razgovarati s njim kao političar, rekao je Pongračić SSYNIC-u, a prenio je Kronen Zeitung. 

- Nisam želio ići na posudbu i igrati na nižoj razini za toliko novaca. To ne bi imalo smisla. A imao sam stvarno glupe ponude. Šokantno je kada shvatiš da za Wolfsburg nisam bio opcija, a u isto vrijeme me je željela Borussija Dortmund, naglasio je Marin Pongračić.

Marin Pongračić ponikao je u omladinskoj školi Bayerna iz koje je prvo otišao u Ingolstadt, a potom u TSV Muenchen 1860 za kojega je debitirao 2017. godine u Drugoj Bundesligi. 

Iz Muenchena 1860 prešao je u RB Salzburg, s kojim je osvojio dva austrijska prvenstva i jedan kup, a 2019. godine prešao je u Wolfsburg za 10 milijuna eura odštete. 

Za mladu reprezentaciju debitirao je 31. kolovoza 2017. godine protiv Moldavije, a prvu utakmicu za seniorsku vrstu odigrao je 11. studenoga 2020. godine protiv Turske.

Tablice omogućuje Sofascore