RB Leipzig postao najveći njemački izvoznik uz Borussiju Dortmund

Srijeda, 02. kolovoza 2023. 22:21 Napisao/la  SC

U sedmoj bundeligaškoj sezoni RB Leipzig proizveo najskupljega stopera svih vremena, RB Leipzig još uvijek drži rekord u transferima trenera

Gvardiol i Szoboszlai otišli u Premierligu
Gvardiol i Szoboszlai otišli u Premierligu

Joško Gvardiol nije igrao za RB Leipzig u srijedu protiv St. Truidena (4:0) i/ili Altglienickea (9:2), dogovoren je povijesni transfer hrvatskog reprezentativca.

Manchester City i RB Leipzig na kraju su dogovorili transfer vrijedan 90 mil. eura plus bonusi, Gvardiol je time postao najskuplji stoper svih vremena.

Harry Maguire je 2019. godine za 87 mil. eura otišao je iz Leicestera u Manchester United.

Pep Guardiola ostvario je želju, menadžer trenutačno najboljega kluba na svijetu doveo je ovog ljeta još jednog hrvatskog reprezentativca, Mateo Kovačić stigao je početkom ljeta iz Chelseaja.

RB Leipzig rekordnim transferom nametnuo se na tržištu kao najveći njemački izvoznik uz Borussiju Dortmund, u sedmoj bundeligaškoj sezoni proizveo je najskupljega stopera svih vremena.

Osim igrača RB Leipzig proizvodi i trenere, 2021. godine Julian Nagelsmann otišao je u Bayern u rekordnom transferu za trenere od 20 mil. eura.

U sjeni zvučnih izlaznih transfera Dominika Szoboszlaija (22) u Liverpool i Joška Gvardiola (21) u Manchester City, ukupno vrijednih čak 160 mil. eura, promiče da je RB Leipzig za osam novih potpisa potrošio oko 130 mil. eura.

Pri kraju je dogovor oko ulaznog transfera Castella Lukebe, Lyon je odbio treću ponudu od 34 mil. eura.

Dogovor je blizu, Lukebe je nasljednik Joška Gvardiola, tako to ide u Leipzigu!

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.