Bundesliga: Bayernu samo bod protiv Freiburga, Pep Guardiola odmarao najbolje igrače

Utorak, 27. kolovoza 2013. 20:31 Napisao/la  SC

Utakmica 4. kola: Freiburg - Bayern 1:1. Utakmica je igrana ranije zbog Bayernova nastupa u europskom Superkupu ovoga petka protiv londonskog Chelsea u Pragu

Bundesliga - 4. kolo

 

FREIBURG - BAYERN 1:1

 

Stadion Mage Solar. Gledatelja 24.000

 

Sudac: Florian Meyer (Braunschweig)

 

Strijelci: 0:1 Shaqiri (33) 1:1 Hofler (86)

 

Žuti kartoni: Hofler, Gunter (Freiburg) Van Buyten (Bayern)

 

FREIBURG: Baumann - Gunter, Ginter, Diagne, Sorg - Laprevotte (60 Kerk), Fernandes, Schuster (61 Hofler), Schmid - Freis, Guede (75 Hanke)

 

BAYERN: Neuer - Contento, Dante, Van Buyten, Rafinha - Scweinsteiger (79 Ribery) - Shaqiri, Kroos, Gotze (62 Lahm), Muller - Pizarro (88 Mandžukić)

 

Četvrto kolo njemačke Bundeslige počelo je nešto ranije no inače, već u utorak. Tome je tako zbog Bayernovog nastupa u europskom Superkupu ovoga petka protiv londonskog Chelsea u Pragu. Utakmica između Freiburga i Bayerna protekla je u neočekivano mirnom tonu, s rijetko defanzivnijim nastupom Bayerna.

 

Ono što će ostati zapisano jest to da je nakon točno dvadeset uzastopnih pobjeda u isto toliko utakmica na gostovanjima Bayern prosuo dva boda. Kako i ne bi kada su gosti u prvome dijelu napravili tek jednu suvislu akciju iz koje su postigli pogodak. Kombinirali su tako Kroos i Shaqiri, švicarski reprezentativac izvukao se na lijevu nogu i kroz ušicu igle zavukao loptu u bliži kut odličnog Olivera Baumanna.

 

Glavni organizator igre Bayerna je bio brazilski stoper Dante, dok navala istodobno nije imala svoju večer. Gosti su u prvom poluvremenu uz pogodak imali samo još dva, traljava udarca u okvir vrata. Iako je Guardiola odmarao gotovo polovicu prve momčadi, osvajač trostruke krune nije si smio dopustiti takvu nonšalanciju znajući da se od njih ove sezone očekuje puno.

 

U nastavku susreta igra se blago preselila na polovicu Freiburga, no ponovno je bilo perioda kada su se gosti branili. U 60. minuti Laprevotte je nakon klasičnog prebrojavanja i kombinacije s Freisom s poludistance pogodio vratnicu, to je bila najbolja prilika domaćih na utakmici. Bayern se tek u posljednjih deset minuta nakon ulaska Riberyja oslobodio grča, no tada je uslijedio novi šok.

 

Joker s klupe zove se Nicolas Hofler koji na asistenciju Freisa pogađa za konačnih 1-1 Bayern dakako može žaliti za prosutim bodovima, a igra po modelu Barcelone i prečesto mijenjanje taktičkih postavki i igrača Pepu Guardioli počinje se vraćati rezultatskim neuspjesima.  Mario Mandžukić ušao je u igru dvije minute prije kraja, ne bi li pokušao dohvatiti bodove za Bayern umjesto indisponiranog Pizarra.

 

Ostali susreti četvrtog bundesligaškog kola igraju se ovoga vikenda, a Bavarcima nakon europskog Superkupa predstoji domaći ogled protiv Hannovera (14. rujna).

 

    

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.