Španjolske momčadi dominiraju u osvajanju europskih trofeja

Četvrtak, 17. svibnja 2018. 11:23 Napisao/la  SC
Antoine Griezmann (Atletico Madrid)
Antoine Griezmann (Atletico Madrid)

Nakon što je madridski Atletico osvojio Europsku ligu, Španjolci su stavili još jednu recku u kategoriji osvojenih europskih naslova.

Titula Atletica samo je još jedna potvrda španjolske dominacije na Starom kontinentu, barem što se klupskih elitnih natjecanja tiče.

Atleticov naslov bio je ukupno 48 trofej neke španjolske momčadi.

Koliko su nadmoćni nad ostatkom Europe govori podatak da je prvi sljedeći pratitelj Italija na brojci 37 naslova, a Engleska ih ima 35.

Naslove je za Španjolsku osvajalo sedam momčadi.

Najviše ih ima madridski Real, čak 18. Usporedbe radi, svi njemački klubovi imaju ukupno 19 europskih trofeja.

Barcelona slijedi sa 15, zatim Sevilla sa 6, madridski Atletico 5. Valencia je na 4, a u odabrano društvo ugurala se i Zaragoza s jednim naslovom.

U zadnje četiri sezone je Real uzeo šest naslova (tri Lige prvaka, 3 europska Superkupa), Sevilla je osvojila tri Europske lige, Barcelona jednu Ligu prvaka i jedan europski Superkup, a sada se uključio i Atletico osvajanjem Europske lige.

U te četiri godine, samo se Manchester United ispriječio savršenom učinku Španjolaca, osvajanjem Europske lige prošle sezone.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.