RIJEKA - AUSTRIA Alexander Gorgon: Ne moram nikoga upozoravati kako Austria igra na gostovanjima

Četvrtak, 02. studenog 2017. 12:24 Napisao/la  SC

Prilično smo jaki doma i pokušat ćemo osvojiti nova tri boda protiv Austrije. Atmosfera na Rujevici je posebna, poručuje Gorgon bivšim suigračima

Alexander Gorgon je poniknuo u Austriji
Alexander Gorgon je poniknuo u Austriji


Alexander Gorgon u središtu je pozornosti austrijskih medija uoči današnje (19) utakmice između Rijeke i Austrije na Rujevici.

Popularni Gogo odigrao je 161 utakmicu za Austriju, postigao je 52 golova i ostvario 28 asistencija, dijete je bečkog kluba kojega navijači nisu zaboravili. U prvoj utakmici izvjesili su transparent: Gogo, dobrodošao kući!

- Bio sam počašćen! Bilo je lijepo vidjeti igrače s kojima sam dugo igrao, kaže Gorgon koji je ovako najavio ponovni susret s bivšim suigračima:

-  Prilično smo jaki doma i pokušat ćemo osvojiti nova tri boda protiv Austrije. Atmosfera na Rujevici je posebna, a očekuje se i dolazak oko 500 navijača Austrije. Ne moram nikoga upozoravati kako Austria igra vani, vidjelo su u utakmici protiv AEK-a u Ateni. Mi smo od AEK-a izgubili kod kuće u utakmici u kojoj nismo dobro izgledali. Još uvijek je sve otvoreno u skupini, govori Gorgon.

U devet utakmica u Europskopj ligi pod vodstvom Torstena Finka momčad Austrije doživjela je samo jedan poraz na gostovanjima, 8. prosinca 2016. godine Viktoria Plzen pobijedila je 3:2.

- U prvoj utakmici  nismo stvorili puno šansi, ali smo iskoristili sve svoje šanse, znali smo da možemo pobijediti ako pružimo sve možemo i znamo, kazao je Gorgon.

U 19 sati u Ateni igraju AEK i Milan, rasplet u skupini umnogome ovisi o ishodu susreta dviju neporaženih momčadi.

Kako god završila utakmica u Ateni, Rijeka bi pobjedom protiv Austrije stekla pravo na nadu uoči utakmica protiv AEK-a i Milana.

Poredak u Skupini D: Milan 7, AEK 5, Rijeka 3, Austria 1

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.