RIJEKA - AEK Matjaž Kek: Mislim da će se u našoj skupini nešto pitati i Rijeku

Srijeda, 13. rujna 2017. 19:34 Napisao  I. V.

Nikako ne bih rekao da igramo u skupini u kojoj bez izuzetno kvalitetnih utakmica možemo razmišljati o nastavku natjecanja na proljeće, kaže trener Rijeke

Matjaž Kek
Matjaž Kek

Nogometaši Rijeke u četvrtak (19) igraju prvu utakmicu u skupini Europske lige, protivnik je grčki AEK.

- Normalno da nas veseli nastavak europske jeseni, dolazi nam kvalitetan proivnik, dobro vođena momčad s dobrim pojedincima. Čeka nas zanimljiva utakmice. Uvijek je posebno važno kako se uđe u natjecanje. Igramo doma i budite uvjereni da ćemo biti najviše moguće motvirani da dođemo do pozitivnog rezultata, kaže trener Rijeke Matjaž Kek.

Trener Rijeke nije se htio baviti uspoređivanjem Olympiakosa i AEK-a, koji nakon tri kola imaju isti broj bodova (7) u grčkom prvenstvu.

- AEK je do sada u sezoni pokazao kvalitetu, dobro su počeli u grčkom prvenstvu, kvalitetno su odigrali europske utakmice, posebice protiv Club Bruggea. Ne volim usporedbe, ne bih to komentirao, AEK je izuzetno kvalitetna momčad, puno su uložili u ovom prijelaznom roku. Igrači će dobiti bitne informacije o njima, AEK je kasnije počeo prvenstvo, momčad je doživjela puno promjena pa smo tu slični. Normalno da i oni žele početi natjecanje pozitivnim rezultatom. Koriste dva načina na koji se brane, s tri ili četiri igrača u defenzivi. Pripremit ćemo se, informacije imamo, ali prije svega razmišljamo o sebi. Zadovoljan sam kako je momčad ušla u nastavak prvenstva, nisam zadovoljan sa zadnjim treningom i morat ćemo malo porazgovarati. Mislim da smo bili dovoljno upozoreni u europskim utakmicama, naročito protiv Salzburga i Olympikaosa. U Europi se ne opraštaju pogreške ili taktička nedisciplina. Šanse koje stvoriš kroz igru ili individualnu kvalitetu u Europi moraš realizirati. Ništa nisam novo rekao, to su poznati postulati koji vrijede u europskom nogometu. Siguran sam da nam neće faliti motiva, kaže Kek.

Utakmice u HNL i Europskoj ligi imaju malo toga zajedničkoga:

- Velika je to razlika, imat ćemo manje prostora, morat ćemo brže reagirati nakon izgubljene lopte. Vidjelo smo protiv Olympiakosa kako se kažnjavaju pogreške, posebice u zadnjoj liniji. Nikako ne smijemo dopustiti da nam izlaze na zadnju liniju kao u utakmici protiv Cibalije. Da ne se ponavljam, europski nogomet traži brzinu i agresivnost u oba pravca, sve nas to čeka već u četvrtak. AEK je dobro organizirana momčad, imaju dobar pas kroz posjed znaju biti jako nezgodni, imaju kvalitetne pojedince koji znaju sami odlučiti utakmicu, govori Kek.


Kaže trener Rijeke da je početni sastav znao dan prije utakmice kojom počinje nastavak europske sezone koja može potrajati duže od jeseni:

- Igramo u Europskoj ligi nakon dvije godine, svima nam je nedostajala. Rekao sam da je skupina poticajna, kvalitetna i spektakularna. Idemo utakmicu po utakmicu, znamo da igramo protiv kvalitetnih momčadi, mislim  da će se u našoj skupini nešto pitati i Rijeku, ali nikako ne bih prejudicirao i rekao da igramo u skupini u kojoj bez izuzetno kvalitetnih utakmica možemo razmišljati o nastavku natjecanja na proljeće. Početak je jako bitan, ali to je samo jedna utakmica u skupini. Tko sretniji od nas ako nam uspije ostati u Europi preko zime, zaključuje Kek.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.