Nenad Bjelica najavio plasman među 24 kluba Lige prvaka

Četvrtak, 24. listopada 2024. 09:08 Napisao/la  SC

Najvažnije jest da smo nakon 26 godina pobijedili. Možda je nisam srušio tu neugodnu tradiciju, jer je utakmicu vodio Danijel Jumić, kaže trener Dinama

Nenad Bjelica
Nenad Bjelica Foto: GNKDinamo/Facebook

Dinamo je u Salzburgu nakon 26 godina ostvario pobjedu u gostima u Ligi prvaka, zadnji put je pobijedio Ajax.

- Najvažnije jest da smo nakon 26 godina pobijedili. Možda je nisam srušio tu neugodnu tradiciju, jer je utakmicu vodio Danijel Jumić kojem naravno čestitam. Ja to sve vodim kao svoje utakmice. Imam iskustva praćenja s tribina, ha, ha, ha.. Hodao sam kao Baltazar drugo poluvrijeme. U prvom poluvremenu sam sjedio, ali u drugom nisam više mogao izdržati, kazao je Bjelica koji zbog kazne nije smio sjediti na klupi:

- Veliki je ovo dan za nas, ali svjesni smo da još moramo raditi. Ne znam kog bih posebno izdvojio, jer svi su bili odlični. Imali smo utakmicu pod kontrolom cijelo vrijeme. Sretan sam i zadovoljan, ali ne padam u euforiju. Kompletna momčad je odigrala odličnu utakmicu. Lijeo je vidjeti ljestvicu, ne možemo utjecati na druge rezultate, možemo samo na svoje. Rekli su da nam je nekih desetak bodova dovoljno da budemo među 24, mislim da to nije nemoguće ostvariti. Potrudit ćemo se da i dalje ljestvica ima što ljepši izgled. Ali nema euforije. Vidjet ćemo gdje ćemo završiti u Ligi prvaka, ističe Bjelica.

- Sad smo koncentrirani na Osijek, a kasnije ćemo razmišljati o sljedećoj utakmici u ovom natjecanju. Znate da je tanka linija između pukovnika i pokojnika, sretan sam zbog zbog cijelog kluba. I ja sam taj koji ne smije padati u euforiju, ali niti u depresiju kad nas ne ide. Puno posla je pred nama, moramo dobiti dvije HNL utakmice, a onda nas čeka Slovan, najavljuje Bjelica.

O pojedinačnom učinku trener Dinama kaže sljedeće:

- Ne znam koga bih izdvojio, svi su bili sjajni. Theophile dobar, Bernauer isto, Ristovski, Torrente... Mišić stvarno ‘desetka‘ kako je kontrolirao sredinu terena i odmarao igrače u trenucima kad je to trebalo. Sučić i Baturina pretrčali su jako puno, Ademi je odradio svoj posao... Kulenović je bio podcijenjen, sretan sam zbog njega, zbog svih. Petkovića moramo čuvati, jer je puno izazova ispred nas, rekao je Bjelica.

Stefan Ristovski proglašen je igračem utakmice:

- Predivan osjećaj, ponosan sam, velika noć za sve nas. Zasluženo smo pobijedili. prelijepa atmosfera, gušt za igrati. Htjeli smo večeras pobijediti, imali smo veliku želju. Bili smo živi na drugim loptama. Ispunili smo što smo dogovorili. Spriječili smo njihove kontre i odigrali smo vrhunsku utakmicu. Sigurno će pobjeda donijeti samopouzdanje nakon šoka na početku. Ova momčad je postigla napredak. Želimo napraviti više od ovoga, rekao je Ristovski.