MILAN - RIJEKA Matjaž Kek: Pokrenuli smo lavinu navijača, što je čast i obveza u utakmici

Srijeda, 27. rujna 2017. 21:28 Napisao/la  SC

S ovom momčadi nisam još bio u takvoj situaciji. Protiv Salzburga i Olympiakosa, pa i AEK-a, vidjeli smo postulate europskog nogometa, kaže Kek

Matjaž Kek
Matjaž Kek


 Matjaž Kek uoči utakmice protiv Milana nije zapravo imao reći bilo što novo, kao što trener Rijeke ni igračima neće pred utakmicu moći reći nešto što ne znaju:
 
 - Veliki izazova za moju ekipu. Igranje na toj razini traži kvalitan ulazak u utakmicu uz saznanje da je Milan u prvom kolu pokazao svu svoju kvalitetu i dokazao status favorita. Mi moramo razmišljati o svojoj igri i naša je želja da se i nas nešto pita u ovoj utakmici. Lako je uoči utakmice pametovati, bitno je  kad izađeš na travnjak San Sira. Ako već danas ne vjeruješ u svoju kvalitetu, ako ne razmišljaš kako im opteretiti zadnju liniju i pasom doći do njihovog gola, onda si u problemima. Inspirira ime velikog protivnika. Igrači su dobili sve informacije, a kako će pojedinac sutra reagirati, to ćemo vidjeti. Svaki od igrača sutra će pokazati svoju kvalitetu odgovorom na zahtjeve europskog nogometa. Snaga Rijeke uvijek je bila u kolektivu, a onda kolektiv izbaci pojedinca. To je moja poruka igračima, rekao je Kek.
 
 Utakica protiv Milana najveća je Kekovu mandatu što se tiče imena protivnika:

 - S ovom momčadi nisam još bio u takvoj situaciji. Protiv Salzburga i Olympiakosa, pa i AEK-a, vidjeli smo postulate europskog nogometa. Ako nisi jak u duelima, agresivan i koncentriran, svaka će ti greška biti kažnjena. Vidjet ćemo sutra kakva će biti reakcija. Izuzetno je važno ovo što se događa s navijačima. Pokrenuli smo lavinu navijača i to nam je drago. Za nas je to čast, ali i obveza u sutrašnjoj utakmici, rekao je Kek.
 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.