EUROPSKA LIGA Ivan Jurić doživio prvi poraz na klupi Rome od momčadi koja je eliminirala Rijeku, trener Elfsborga ostvario najveću pobjedu u karijeri u utakmici protiv bivšega trenera

Četvrtak, 03. listopada 2024. 23:13 Napisao/la  SC

Jurić kao trener Genoe vodio Hiljemarka u 16 utakmica

Ivan Jurić doživio prvi poraz na klupi Rome od momčadi koja je eliminirala Rijeku,  trener Elfsborga ostvario najveću pobjedu u karijeri u utakmici protiv bivšega trenera

Elfsborg je pobijedio je Romu u 2. kolu Europske lige, jedini pogodak postigao je Baidoo (44) iz kaznenog udarca.

Ivan Jurić doživio je prvi poraz na klupi Rome od momčadi koja je eliminirala Rijeku u pretkolu Europske lige, trener Elfsborga Oscar Hiljemark ostvario je najveću pobjedu u karijeri u utakmici protiv bivšega trenera.

Jurić je kao trener Genoe vodio Hiljemarka u 16 utakmica, bivši švedski reprezentativac nadmašio je bivšega trenera na klupi momčadi koja je bezmalo 15 puta jeftinija od momčadi Rome (338 mil. eura).

Osvetilo se Juriću podcjenjivanje, utakmicu je počeo igrati s igračima koji ne igraju uopće ili igraju malo, što nije glavni razlog zbog kojega nije postignula pogodak momčad koja je ostvarila 68 posto posjeda i uputila čak 24 udarca prema vratima, omjer udaraca u okvir vratiju na kraju je bio samo 5/4 za Romu.

Ni ulazak stožernih igrača (El Shaarawy, Dybala, Dovbyk, Pellegrini, Cristante) u zadnjih pola sata nije pomogao Romi, Pellegrini nije iskoristio najbolju šansu prije nego što je pogodio gredu udarcem izvana.

U najatraktivnijoj utakmici večeri Porto i Manchester United remizirali su u golijadi (3:3), gosti su izjednačili u 91. minuti.

Strijelci za Porto bili su Pepe (27) i Aghehowa (34, 50), za United pogotke su postignuli Rashford (7), Hojlund (20) i Maguire (90+1).

Ljestvicu i ostale rezultate možete vidjeti  OVDJE