Everton na pojačanja potrošio 98 mil. eura, a Wayne Rooney stigao kao slobodan igrač

Petak, 04. kolovoza 2017. 17:58 Napisao/la  SC

Everton od prodaje igrača zaradio 106,3 mil. eura


Hajduk je u ždrijebu imao najmanje sreće od svih hrvatskih klubova ove sezone, u play-offu Europske lige splitska momčad igra protiv Evertona.

Kvalitetu momčadi jednog od boljih klubova jedne od najboljih liga na svijetu ne treba posebno isticati, možda je zanimljvije snagu pretivnika predočiti kroz brojke.

Everton je ovoga ljeta do sada potrošio 98 mil. eura na pojačanja! Tu prestaje svaka priča o Hajdukovim šansama!

Što se tiče specifikacije troškova, treba istaknuti da su  Cuco Martina i Wayne Rooney stigli kao slobodni igrači!

Serija izgleda otprilike ovako: 6 mil. stajao je Malagin napadač Sandro Ramirez, 24  mil. eura stajao je Onyekurua iz Eupena - Hekolovozu, 27 mil. koštao je Davy Klaassen iz Ajaxa, 28,5 mil. plaćeno je za vratara Jordana Pickforda, isto je koštao  branič Michael Kane iz Burnleyja...

Važno je znati da je Everton od prodaje igrača zaradio 106,3 mil., Manchester United platio je za Lukakua 84,7 mil. eura, a otišli su još Gerard Deulofeu u Barcelonu, Tom Cleverley u Watford i Aiden McGeady u Sunderland...

Jedini problem je neuigranost, treba vremena da se novi igrači upoznaju:

- Everton će biti pravi spektakl, pokušat ćemo izvući što bolji rezultat. Zašto ne probati iznenaditi? Oni su favoriti, ali uz malo sreće možemo doći do grupne faze natjecanja. Htio sam što atraktivnijeg protivnika, a na kraju smo dobili Everton, rekao je Ante Erceg.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.