Europska liga: Everton očekivano pobijedio, Hajduk ostavio dobar dojam u drugom dijelu utakmice

Četvrtak, 17. kolovoza 2017. 23:01 Napisao/la  SC

Prva utakmica play-offa Europske lige: Everton - Hajduk 2:0. Ili su se igrači Hajduka oslobodili straha od Goodison Parka ili su se igrači Evertona opustili nakon dominacije u prvom dijelu...


Nogometaši Hajduka pružili su otpor Evertonu u granicama objektivnih mogućnosti, koje su u drugom dijelu utakmice pomaknute do obećavajućih situacija.

Nije Stipica imao puno posla u prvom dijelu utakmice iako je primio dva pogotka.

Vratar Hajduak u 50. minuti obranio je pokušaj Rooneyja, koji je izašao sam ispred njega što je bila najbolje izrađena prilika domaćina.

U 30. minuti Baines je ubacio slijeva,  Keane je  nadskočio Memollu na pet metara i glavom skrenuo loptu u mrežu - 1:0

U 45. minuti Ronney je proigrao Gueye, koji je ušao iz drugoga plana, izašao pred Stipicu i pogodio - 2:0

Prekid zbog navijača
U 34. minuti  utakmica je prekinuta zbog nereda na dijelu tribina s navijačima Hajduka. Ništa se posebno nije dogodilo, nakon nekoliko minuta utakmica je nastavljena, sudac je prvi dio produžio za pet minuta.

Što se tiče igre Hajduka prema naprijed, Pickford u prvo dijelu nije imao posla ako se izuzme Vlašićev (47) udarac s 15 metara.

U prvom dijelu teško su igrači Hajduka uspijevali kontrolirati loptu u duelima s domaćim igračima, jedino su najbolji igrač Hajduka Vlašić i povremeno Barry mogli zadržati loptu u nogama više od nekoliko sekundi.
 
 U drugom dijelu druga priča!
 
 Ili su se igrači Hajduka oslobodili straha od Goodison Parka ili su se igrači Evertona opustili nakon dominacije u prvom dijelu...

 Što god bio razlog, Hajduk je u drugom dijelu izgledao puno odlučnije u duel igri, a u zadnjih pola sata na opće iznenađenje vratar Pickford imao je više posla od Stipice.
 
 Prvu priliku propustio Ohandza u 61. minuti, Barry je okomito proigrao napadača Hajduka, koji je ušao u kazneni prostor, Pickford je pokazao zašto je Everton platio čak 30 mil. eura odštete Sunderlandu.
 
 U 82. minuti Erceg je prošao lijevom stranom, prizemno odigrao za Vlašića, koji nije dobro zahvatio loptu u otvorenoj poziciji za udarac s 8 metara.
 
 U istoj minuti Erceg je prošao dvojicu braniča i slijeva uputio loptu u bliži kut, Pickford se ponovo morao protegnuti.
 
 U 83. minuti Memolla je snažnim udarcme s 25 metara ponovo Pickforda natjerao na let zrakom.
 
 Jako dobar dojam Hajduka u drugom dijelu pojačan je puno rezolutnijom igrom u obrani, Everton je nekoliko puta u brzoj transformaciji više zaprijetio nego konkretno ugrozio vratar Hajduka.
 
 EVERTON: Pickford, Martina, Keane, Williams, Baines, Schneiderlin (46 Davies), Gueye, Lookman, Klaasen (62 Calver-Lewin), Mirallas (76 Bešić), Rooney

HAJDUK: Stipica, Juranović, Nižić, Carbonieri, Memolla, Savvas (85 T. Bašić), Radošević, Vlašić, Barry, Kožulj (66 Erceg), Ohandza (66 Said)

Prva utakmica play-offa Europske lige: Everton - Hajduk 2:0 (Keane 30, Gueye 45)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.