EUROPSKA LIGA Damir Krznar: Rapidu je pobjeda u prvoj utakmici dala krila, na nama je da im ta krila na isti način malo skratimo

Četvrtak, 04. studenog 2021. 09:47 Napisao/la  SC

Znamo da nam pobjeda donosi puno, da pobjedom otvaramo vrata proljeću u Europi što nam je jedan od glavnih ciljeva ove sezone, ali taj pritisak nas neće sputati, kaže trener Dinama

Damir Krznar
Damir Krznar Foto: Screenshot

Nogometaši Dinama večeras (21 sat) na Maksimiru igraju utakmicu 4. kola H skupine Europske lige.

Prije dva tjedna modri su poraženi u Beču, što znači da večeras nemaju pravo na krivi korak žele li izboriti plasman u daljnji tijek natjecanja.

Modri su u Beču razočarali, što će sigurno biti motiv više za dokazivanje,  ali će u isto vrijeme biti i veliki pritisak.

- Dinamo se zna nositi s pritiskom. Igramo važnu utakmicu, ali nećemo joj pristupiti kao nekoj sudbonosnoj, za nas ona neće biti drugačija od svih ostalih utakmica koje igramo. Znamo da nam pobjeda donosi puno, da pobjedom otvaramo vrata proljeću u Europi, što nam je jedan od glavnih ciljeva ove sezone, ali taj pritisak nas neće sputati, to nam je samo dodatni vjetar u leđa jer ova momčad to može, rekao je Damir Krznar, trener Dinama.

Krznar je uvjeren da će njegova momčad prezentirati igru bolju nego u Beču.

- Uz fizičku komponentu, a tu smo bili inferiorni u odnosu na Rapid, bilo je i nekakvih taktičkih odluka koje nisu vodile rezultatskom plusu. Prvenstveno tu mislim na pozicioniranje naše zadnje linije. Dakle, trebat će nam puno kompaktnije linije. Vjerujemo da će Rapid biti sličan kao i u prvoj utakmici, ne vjerujem da će puno mijenjati. Očekujem sličan Rapid, trkački raspoložen, agresivan... Sigurno im je pobjeda u prvoj utakmici dala krila, a na nama je da im ta krila na isti način malo skratimo, zaključio je Krznar.

Krznar već duže vrijeme ne može računati na Čopa, Ademija, Jurića, a za današnju utakmicu upitan je i Dilaver.