Finale Lige UEFA: Baskijski ponos protiv vitezova s Vicente Calderona

Srijeda, 09. svibnja 2012. 10:23 Napisao/la  SC

Došli smo jako daleko, ali ne mislim stati samo na ovome, najavljuje trener Atlhletic Bilbaoa Marcelo Bielsa; Ovo je utakmica godine za nas, priča trener Atletica Diego Simeone

Velebna Arena u Bukureštu u srijedu (20.45 sati) će svjedočiti utješnoj nagradi za španjolski nogomet. U finalu ovogodišnjeg izdanja UEFA lige sastaju se Atletico Madrid i Athletic Bilbao. Pirineji su u polufinalima UEFA-inih natjecanja imali čak pet predstavnika, ostavši na kraju na dva slova.

Momčad sa Vicente Calderona pet je puta nastupala u finalima natjecanja pod ingerencijom UEFA-e, osvojivši dva trofeja, dok Baski imaju samo jedan, poraz u finalu Kupa UEFA od Juventusa 1977. Unatoč tome, Baski i dalje glasno sanjaju europski san.

- Finale je uvijek nešto posebno. Došli smo jako daleko, ali ne mislim stati samo na ovome. Što se tiče utakmice? Želja je da što duže držimo loptu u nogama i da budemo što opasniji, objašnjava uoči ogleda trener Baska Marcelo Bielsa.

Tradicija je osjetno na strani Madrižana, koji su pet puta nastupali u europskim finalima, osvojivši dva trofeja. Prije dvije godine slavljem nad Fulhamom podigli su trofej pobjednika tadašnje Europske lige.

- Ovo je utakmica godine za nas. Nadam se da će ekipa pokazati pobjednički karakter i da ćemo navijačima donijeti ovaj važan trofej, najavljuje trener Atletica Diego Simeone.