Dejan Lovren: Ljut sam i gladan toga da pokažemo svima da možemo na Anfieldu učiniti nešto posebno

Ponedjeljak, 06. svibnja 2019. 12:44 Napisao/la  SC

Liverpool poznat po najvećem preokretu u povijesti Kupa prvaka,  europski prvak 2005. godine postao nakon što je Milan u finalu vodio 3:0 u prvom poluvremenu

Dejan Lovren
Dejan Lovren

 

Barcelona u utorak na Ainfieldu igra uzvratnu utakmicu polufinala Lige prvaka protiv Barcelone, nakon poraza (0:3) na Cmp Nou doima se da je Liverpool otpisan:

- Takve me priče razljute. Ljut sam i gladan toga da pokažemo svima da možemo na Anfieldu učiniti nešto posebno. Imamo velike igrače koji se pokazuju u velikim utakmicama i mislim da će jedna od njih biti takva u utorak. Očekujem jednu od najvećih utakmica na Anfieldu. Zbog toga smo mi Liverpool, zbog toga smo jedinstvena momčad. Gledajući rezultat prve utakmice čini se da je 3:0 veliki rezultat, ali nogomet je nepredvidljiv, pogotovo kad se igra Liga prvaka na Anfieldu, kazao je Lovren za Press Association Sport.

Lovren je igrao 2016. godine, kada je Liverpool uspio izbaciti Borussiju Dortmund iz Europske lige nakon velikog preokreta u drugoj utakmici.

U Njemačkoj je rezultat bio 1:1, na Anfieldu su gosti imali prednost od 3:1.

Coutinho i Sakho izjednačili su na 3:3, a onda je Lovren uspio postići poogdak sučevoj nadoknadi, Liverpool se plasirao u polufinale Europske lige.

- Mislim da se te utakmice ne mogu usprediti. Drugačiji je bio rezultat u prvoj utakmici. Možda se može usporediti četvrtfinale Lige prvaka iz prošle godine, kad smo mi imali prednost od 3:0 protiv Cityja iz prve utakmice, oni su u drugoj utakmici željeli postići rani gol i u tome su uspjeli. Ako uspijemo postići rani gol protiv Barcelone, onda je sve moguće. Naravno, ni u jednom trenutku nećemo prihvatiti poraz. Bit će to težak zadatak, ali Liverpool je poznat po preokretima. Nadam se da to možemo uraditi opet, ali trebat će nam velika podrška od naših navijača. To je najbitnija stvar. Iskreno, moramo biti strpljivi i ne žuriti. Bitno je da pokušamo postići gol u prvih deset minuta i nakon toga će na Barceloni biti pritisak, a nakon toga je sve moguće, kaže Lovren.

Inače, Liverpool je poznat po najvećem preokretu u jednom finalu Lige prvaka, odnosno, Kupa prvaka.

Liverpool je postao europski prvak 2005. godine nakon što je Milan u finalu vodio 3:0 u prvom poluvremenu!

Utakmica je završila 3:3, Liverpool je bio bolji u izvođenju jedanaesteraca.

Igor Bišćan postao je europski prvak iako nije igrao u finalu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.