Liga prvaka: Večeras će na Camp Nou jedan poljuljani velikan sigurno pasti

Srijeda, 12. ožujka 2014. 13:15 Napisao/la  SC

Liga prvaka (20.45): Barcelona - Manchester City, PSG - Leverkusen. Još smo u Kupu, u Ligi prvaka imamo sjajan rezultat, u borbi smo i u prvenstvu. Nemojte nas još "ubiti", nismo mrtvi, kaže stoper Barcelone Javier Mascherano

Nakon što su Bayern i Atletico u utorak rutinski ostvarili plasmane u četvrtfinale, u srijedu se isto očekuje od PSG-a, koji je u prvoj utakmici u Leverkusenu pobijedio s čak 4:0. Igrači Leverkusena otišli su na izlet u Pariz u nadi da igračima PSG-a nije stalo popravljati gol-razliku.

Utakmica između Barcelone i Manchester Cityja ima drugačiji naboj bez obzira što je prva utakmica u Manchesteru završila pobjedom Barcelone 2:0. U međuvremenu Barcelona je pala u formi, trenera Gerarda Martina smatraju bivšim, Messi ne igra na optimalnoj razini, poraz u zadnjem kolu od Valladolida dodatno je narušio ionako lošu atmosferu u klubu. U posljednjih šest utakmica u Primeri, Bacelona je pobijedila samo triput. U Ligi prvaka je malo drugačije, ali…

- Martinu je ovo prvo iskustvo u Europi, pod ugovorom je do 2015. godine i mi želimo s njim nastaviti, kaže predsjednik Barcelone Jose Maria Bartomeu.

Dok se Bartomeu kune u Martina, španjolski mediji kalkuliraju da će iduće sezone novi trener Barcelone postati Jürgen Klopp. Trener Borussije Dortmund nije se oglasio da bi demantirao takve spekulacije, što znači da ima nešto u tome…

- Osjećam da imam stopostotnu podršku svojih igrača. I nije da me te priče destabiliziraju, radim svoj posao kao i dosad, ništa se nije promijenilo. Želim da ovu utakmicu odigramo kao i prvu, da idemo na pobjedu a ne da razmišljamo o povoljnom rezultatu. Oni će imati Agüera, koji je fantastičan, ali vjerujem da ćemo mi biti pravi i da nećemo dopustiti iznenađenje, kaže Martino.

Barcelona čeka uzvratnu utakmicu protiv Manchester Cityja u ozračju izgubljenog samopouzdanja, najbolji igrači nisu u najboljem stanju, ali od takve koncentracije kvalitete u jednoj utakmici uvijek se može očekivati najbolje.

- Mi stvari gledamo drukčije od javnosti. Još smo u Kupu, u Ligi prvaka imamo sjajan rezultat, u borbi smo i u prvenstvu. Nemojte nas još 'ubiti', nismo mrtvi, stvari uopće nisu tako loše, poručuje Javier Mascherano.

 Dosta se toga u posljednjem razdoblju poremetilo u momčadi Manuela Pellegrinija, koji neće sjediti na klupi na Camp Nou. Pellegrini je kažnjen zbog komentiranje suđenja! Manchester City je ispao iz FA Cupa od Wigana, u Premierligi jedva održava korak s Chelseajom, koji izgleda moćnije, ako ispadne iz Lige prvaka ništa nije ostalo…

- Nogomet je nevjerojatna igra i mi možemo napraviti nešto fantastično. Najbolji način da zaboravimo ispadanje od Wigana jest da protiv Barcelone odigramo veliku utakmicu. Treba nam pobjeda od dva gola razlike, a u nogometu je to moguće, zašto ne, hrabri se Samir Nasri.

U utakmici dvaju poljuljanih velikana jedan će večeras na Camp Nou sigurno pasti! Pitanje je kada će se opet dignuti!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.