Liga prvaka: Liverpool pobijedio Tottenham, Jurgen Klopp postao prvak iz trećeg pokušaja!

Subota, 01. lipnja 2019. 22:59 Napisao/la  SC

Tottenham - Liverpool 0:2. Tottenham je pokušao sve što je mogao i znao, ali je razlika u kvaliteti bila uočljiva prednost Liverpoola. 

Liga prvaka: Liverpool pobijedio Tottenham, Jurgen Klopp postao prvak iz trećeg pokušaja!

 

Liverpool je postao europski prvak, Jurgen Klopp osvojio je Ligu prvaka iz trećeg pokušaja!

U engleskom finalu europskog klupskog prvenstva odigranom u Madridu Liverpool je pobijedio Tottenhama pogocima na početku i kraju utakmice.

Što se između događalo brzo će se zaboraviti, ostaje upamćeno da je Liverpool na kraju ove sezone postao najbolja europska momčad!

U 1. minuti Mane je loptom iz blizine napucao Sissoka kojemu se lopta nesretno od tijela odbila u podignutu ruku, sudac Skomina pokazao je na bijelu točku.

Salah nije propustio priliku kaznenim udarcem odmah na početku odrediti drugačiji tijek utakmice - 0:1.

Unatoč ranom vodstvu Liverpoola utakmica nije ispunila očekivanja do odmora.

Nije bilo puno uzbuđenja jer su obje igrale oprezno, Liverpool je odmah prepustio inicijativu Tottenhamu kroz posjed lopte, ali Tottenham nije htio prerano riskirati.

U drugom dijelu utakmica je očekivano bivala sve zanimljivija kako je vrijeme radilo za Liverpool.

Tottenham je pokušao sve što je mogao i znao, ali je razlika u kvaliteti bila uočljiva prednost Liverpoola.

Naravno da se Liverpool opredijelio za zatvoreniju varijantu dok je vrebao prilike u kontrama.

Na kraju je pogodak postigao nakon ubačaja iz kuta, kada je lopta stigla do Origija koji je pogotkom u 87. minuti označio početak slavlja navijača Liverpoola.

Tottenham je nekoliko puta zaprijetio udarcima s distance, Allison je za razliku od Kariusa, koji je branio u finalu prošle sezone, ipak jedan od najboljih vratara na svijetu.

TOTTENHAM: Lloris, Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose, Winks (66 Lucas), Sissoko (74 Dier), Eriksen, Alli (81 Llorente), Son, Kane

LIVERPOOL: Allison, Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Henderson, Wijnaldum (62 Milner), Salah, Mane (90 Gomez), Firmino (58 Origi)

Finale Lige prvaka: Tottenham - Liverpool 0:2 (Salah 2-11m, Origi 87)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.