Liga prvaka: Liverpool i Barcelona u četvrtfinalu, Bayern nestao u drugom poluvremenu

Srijeda, 13. ožujka 2019. 22:59 Napisao/la  SC
Mane dvostruki strijelac
Mane dvostruki strijelac

Liverpool i Barcelona plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka.

Mane je iskoristio nepotrebni izlazak Neuera, majstorski se u primanju oslobodio pratnje za otvoreni lob-udarac s ruba kaznenog prostora i postigao pogodak kojim je razbio monotoniju utakmice na Allainz Areni - 0:1.

Bayern se probudio, počeo igrati okomito i konkretno, uslijedilo je najbolje razdoblje igre momčadi Nike Kovača.

U 39. minuti Gnabry je prošao pokraj Robertsona po desnoj strani kaznenog prostora, odigrao prema Lewandowskom na drugu vratnicu, Matip je nespretno skrenuo loptu u mrežu - 1:1.

U drugom poluvremenu Livepool je bio puno bolji iako gosti nisu nešto bitno promijenili u načinu igre.

Dojam da je tome više pridonio Bayern, koji je neočekivano pao u igri, posebice kada je van Dijk glavom postigao pogodak nakon ubačaja iz kuta.

Pobjedu je potvrdio raspoloženi Sane udarcem glavom nakon briljantne Salahove asistencije.

Dejan Lovren sjedio je na klupi Liverpoola.

Ivan Rakitić standardno je igrao za Barcelonu u pobjedi protiv Lyona, momčad kojega je na Camp Nou stigla s relativno aktivnih 0:0 iz prve utakmice.

Prednost nisu uspjeli sačuvati ni dvadesetak minuta.

Denayer je skrivio prekršaj za najstrožu kaznu nad Suarezom, a Messi je poznatom "panenkom" u 18. minuti elegantno doveo Barcelonu u vodstvo.

Ostalo je izgledalo poput rutine dok Tousart nije smanjio na 2:1 u 58. minuti.

Gosti su živjeli u nadi da jednim pogotkom mogu ostvariti senzaciju sve do 78. minute, kada je počela završna serija domaćih pogodaka.

Uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka: Bayern - Liverpool 1:3 (1:3) (Mane 26, 84, van Dijk 69/Matip 39-ag), Barcelona - Lyon 5:1 (5:1) (Messi 18-11m, 78, Coutinho 31, Pique 81, Dembele 86/Tousart 58)
* u zagradama ukupni rezultati

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.