Liga prvaka: Dinamo do 93. minute vodio dva pogotka razlike i ostao bez pobjede

Srijeda, 06. studenog 2019. 23:08 Napisao/la  SC

Zatražio je Brych intervenciju VAR-a, ali ne zbog duela Ivanušeca i Taisona nego da bi vidio kako je Theophile-Catherine udario laktom vratara Pjatova. Mario Pašalić donio Atalanti prvi bod

Liga prvaka: Dinamo do 93. minute vodio dva pogotka razlike i ostao bez pobjede

 

Šahtar je uspio osvojiti bod u Maksimiru iako je Dinamo do 93. minute vodio 3:1!

Dinamo je uspio primiti dva pogotka u zadnjim minutama sudačke nadoknade i propustio priliku pobjedom praktično osigurati plasman u osminu finala.

Ovako je Šahtar stekao prednost budući da ima bolji omjer u međusobnim omjerima.

Momčad Šahtara mirnije je ušla u utakmicu, nametnuli su se gosti u posjedu lopte protiv Dinama koji je utakmicu počeo s trojicom stopera u zadnjoj liniji.

Desetak minuta trajala je inivcijativa gostiju prije pogotka.

U 13. minuti Morales je pobjegao po desnoj strani kaznenog prostora, idealno vratio loptu Alanu Patriku, Dilaver je zakasnio, Brazilac nije imao problema iz blizine skrenuti loptu uz bližu vratnicu - 0:1.

Nakon pogotka Nenad Bjelica promijenio je raspored, počeo je igrati s četiri braniča u zadnjoj liniji, Stojanović se dignuo na poziciju bočnog napadača.

Dinamo je počeo igrati prepoznatljivo, dignula je domaća momčad agresivnost i intezitet trke, odmah je stekla premoć u posjedu lopte....

Tada se mogla vidjeti drugačija uloga Theophile-Catherinea, trener Bjelica iznenadio je protivnika kada je stopera po vokaciji gurnuo na desni bok.

Iznenadio je ugodno budući da je Theophile-Catherine u 19. minuti idealno ubacio prema Petkoviću, Matvijenko je bio kratak u skoku, napadač Dinama okrenuo se prema Pjatovu i uputio loptu preslabo za vratara takvog kapaciteta.

U 24. minuti Pjatov ništa nije mogao!

Opet se Theophile-Catherine pojavio visoko na desnom boku, opet je idealno ubacio na drugu vratnicu, gdje je Petković nadskočio dvojicu braniča gostiju i glavom loptu poslao u mrežu - 1:1.

Nakon pogotka igračima Dinama vidno je laknula, steknuli su sigurnost u predaji lopte, utakmica se počela odvijati prema željama domaćina.

U 41. minuti Petković je pao u kaznenom prostoru, Ismaily je bio u kontaktu s napadačem domaćina koji je pao u kaznenom prostoru, sudac Brych i VAR nisu intervenirali.

U drugom dijelu Šahtar je stekao nešto veći posjed lopte, imao više pokušaja, uputio nešto više udaraca u gol i zamalo izgubio utakmicu.

Dinamo je prepustio loptu gostima i čekao u zadnjoj trećini prilike za kontre.

U 59. minuti konačno se pojavio Olmo, koji je stvorio višak u kontri po lijevoj strani, pravodobno proigrao Leovca, kojemu je Krivcov uklizao u udarac i skrenuo loptu u gredu.

U 74. minuti Moro je dobio drugi žuti karton, Dinamo je ostao s desetoricom igrača.

Minuti kasnije Šahtar nije iskoristio najbolju priliku na utakmici, točnije Matvijenko je s tri metra u padu loptu poslao ravno u Livakovića.

U 79. minuti Marlos je neoprezno startao na Điru, koji je iznudio drugi žuti karton za Brazilca.

Marlos je morao svlačionicu, momčadi su ostale sa po desetoricom igrača.

U 83. minuti Petković je na vrhu kaznenog prostora primio loptu s dvojicom igrača na leđima, znalački je sačekao da Ivanušec osjeti gdje se otvara prostor prije nego što je pravodobno odigrao, utrčao je veznjak Dinama u kazneni prostor i loptu plasirao u suprotni kut - 2:1.

U 89. minuti Olmo je na desnoj strani pretrčao ozlijeđenog Stepaneka, dotrčao do korner-linije i odigrao prizemno na drugu vratnicu gdje je Ademi postavio nogu za 3:1.

U sudačkoj nadoknadi gosti su prvo pogodili gredu, a onda je Moraes u 93. minuti pobjegao Leovcu i glavom skrenuo loptu u mrežu - 3:2.

U zadnjoj minuti sudačke nadoknade sudac Brych pokazao je na bijelu točku nakon duela Đire i Taisona.

Zatražio je Brych intervenciju VAR-a, ali ne zbog duela spomenute dvojice nego da bi vidio kako je Theophile-Catherine udario laktom vratara Pjatova, koji je zadnje minute proveo u kaznenom prostoru Dinama.

Tete je pogodio s bijele točke - 3:3.

DINAMO: Livaković, Perić, Dilaver, Theophile-Catherine, Leovac, Olmo, Ademi, Moro, Stojanović (72 Ivanušec), Oršić (77 Đira), Petković (90+1 Kadzior)

ŠAHTAR: Pjatov, Dodo, Krivcov, Matvijenko (86 Dentinho), Ismaily, Stepanenko (90 Marcos), Alan Patrick (85 Tete), Marlos, Kovalenko, Taison, Moraes

Mario Pašalić donio je Atalanti prvi bod u Ligi prvaka, utakmica u Bergamu završila je 1:1.

Gabriel Jesus nije iskoristio kazneni udarac u 43. minuti.

U 81. minuti isključen je vratar Bravo, koji je nakon odmora zamijenio Edersona.

Na vrata je stao Walker, branič gostiju nije imao posla kao vratar.

Skupina C, 4. kolo: Dinamo - Šahtar 3:3 (Petković 25, Ivanušec 83, Ademi 89/Alan Patrick 13, Moraes 90+3, Tete 90+8-11m), Atalanta - Manchester City 1:1 (Pašalić 49/Sterling 7)
Poredak: Manchester City 10, Šahtar 5, Dinamo 5, Atalanta 1

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.