Liga prvaka: Bayern protiv rastrojenog Manchester Uniteda, Leo Messi protiv Diega Coste

Utorak, 01. travnja 2014. 10:15 Napisao/la  SC

Prve četvrtfinale utakmice (20.45): Manchester United - Bayern, Barcelona - Atletico

Manchester United - Bayern i Barcelona - Atletico imaju čast večeras (20.45) započeti četvrtfinale Lige prvaka. Favoriti su Bayern i Barcelona, što ne znači utakmice nemaju naboja. Naprotiv!

- Dovedite nam taj Bayern, imaju i oni svojih mana, izjavio je menadžer Manchester Uniteda David Moyes.

U izjavi se više očitava strah nego samodopadnost! Moyes je cijelu sezonu izgubljen u vremenu i (među)prostoru stvaranja nove momčadi Manchster Uniteda. Aktualni prvak Engleske igra slabo, atmosfera na Old Traffordu odavno nije bila lošija, Moyesa tjeraju iz kluba... Manchester United protiv Bayerna igra najlakše utakmice u sezoni, jer više nema što izgubiti u promašenoj sezoni. Momčad Pepa Guardiole osigurala je naslov prvaka Njemačke, igra superioran nogomet i najveći je kandidat za osvajanje Lige prvaka. Utakmice protiv rastrojenog Manchester Uniteda čine se kao zagrijavanje za ono što slijedi u završnici sezone.

Trener Atletica Diego Simeone izjavio je nedavno da učinak njegove momčadi izravno ovisi o učinku Diega Coste. Što bi trebao reći trener Barcelone Gerardo Martino o Leu Messiju! Utakmice između Barcelone i Atletica mogu se personificirati kroz sudar dvojice ponajboljih igrača, Messija i Coste. Razlika je ipak (pre)velika da bi Barcelona mogla ustuknuti pred ulogom izrazitog favorita.

Pred kraj sezone Messi ponovo igra u vrhunskoj formi nakon što se dugo mučio s posljedicama ozljede. S ovakvim Messijem katalunjski klub nije samo favorit u utakmicama protiv Atletica nego i u Ligi prvaka. S druge strane, Diego Simeone nije baš tip trenera, koji će dopustiti Messiju da se razmaše. Atletico nije slučajno vodeća momčad Primere.