LIGA PRVAKA

Barcelona ponovo pobijedila Manchester City

Srijeda, 12. ožujka 2014. 22:27 Napisao/la  SC

Rezultati uzvratnih susreta 1/8 finala: Barcelona - Man. City 2:1, PSG - Bayer 2:1

Nakon što su se u utorak u četvrtzavršnicu Lige prvaka kvalificirali madridski Atletico odnosno branitelj naslova europskog prvaka, minhenski Bayern,  isto su dan kasnije učinili Barcelona i PSG. Manchester City je pred sobom imao težak zadatak u vidu nadoknađivanja dva pogotka (0:2) zaostatka iz prve utakmice na Etihadu. Krenuli su gosti odlučno i hrabro po prvi pogodak koji bi im produžio nadu u prolazak od prvog sučevog zvižduka. Upravo je sudac Stephane Lannoy iz Francuske bio glavni krivac za činjenicu da Barcelona nije povela.

Neymaru je u dvadesetoj minuti suđeno zaleđe, iako u njemu brazilski napadač nije bio. Kod jednog dodavanja Xavija za Jordija Albu u zaleđu su bili Messi i Neymar, no ne i Alba, poništen je stoga regularan pogodak domaćih nogometaša. U prvom dijelu ni gosti nisu bili bez šansi. Odlično je igrao Aguero u prvih letrdeset i pet minuta, opskrbljivali su ga loptama Toure i Milner, no nedostajalo je siline, preciznosti i još malo više napdačkih sklonosti. Do poluvremena svoje su prilike za pogodak propustili Nasri (41) odnosno Neymar (45), kada je njegov udarac u donji lijevi kut lijepo obranio Hart.

Barcelona je mogla sve razriješiti u 51. minuti kada se Messi nakon dugog sprinta po desnoj strani oslobodio indisponiranog Kolarova i pogodio vratnicu. Već u sljedećem napadu Džeko koji na poluvremenu ušao umjesto Aguera glavom pokušava na ubačaj Milnera s lijeve strane, lijepo je obranio Victor Valdes. Četiri minute kasnije ponoivno Milner oštro ubacuje s poludistance, lopta putuje po terenu i dolazi do Zabalete, koji je neprecizan na voleju.

Nakon što u šezdesetoj minuti nije uspio pogoditi iz prilike koju si je ponovno sam iskreirao, Messi je to učinio sedam minuta kasnije. Fabregas šalje loptu prema argentinskom čarobnjaku u prazan prostor, pomaže mu i Lescott koji je usmjerava, a Messi u maniri jednog od najboljih napadača svijeta zabija pored Joea Harta za ukupan rezultat 3:0 i mirnu završnicu na Camp Nou. Barcelona je još kroz nekoliko navrata zaprijetila, a u 78. minuti nastaju novi problemi za goste iz Manchestera.

Zbog prigovora ostaju bez Pabla Zabalete koji dobiva drugi žuti karton i ostavlja momčad na još jačoj vjetrometini. U posljednje dvije minute utakmice pala su čak dva pogotka. Najprije je pogotkom Kompanyja glavom nakon kornera Manchester City privremeno izjednačio, a minutu kasnije u klasičnoj tiki-taka akciji Barcelone loptu je na asistenciju Inieste iz neposredne blizine pospremio Dani Alves.

Barcelona - Manchester City 2:1 (Messi 67, Dani Alves 90/Kompany 89) (prva utakmica 2:0)

BARCELONA: Valdes - Jordi Alba, Mascherano, Pique, Dani Alves - Iniesta, Busquets, Xavi - Neymar (80 Sanchez), Messi, Fabregas (86 Sergi)

MAN CITY: Hart - Kolarov, Lescott, Kompany, Zabaleta - Milner, Fernandinho - Nasri (75 Jesus Navas), Yaya Toure, Silva (72 Negredo) - Aguero (46 Džeko)

U drugoj utakmici dana Parižani su tek potvrdili formalnost nakon visokog poraza (0:4) na svom stadionu u prvom susretu. Golovima Marquinhosa i Lavezzija igrači Carla Ancelottija plasirali su se u četvrtfinale. Susret je vodio Riječanin Ivan Bebek, a gosti su uz pogodak imali priliku postići još jedan, i to iz kaznenog udarca kojeg u 26. minuti nije realizirao Rolfes. 

PSG - Bayer 2:1 (Marquinhos 13, Lavezzi 54/Sam 6) (prva utakmica 4:0)

PSG: Sirigu - DIgne, Thiago SIlva, Marquinhos, Jallet - Rabiot, Cabaye, Pastore - Lavezzi (62 Lucas), Cavani (85 Camara), Ibrahimović (72 Menez)

BAYER: Leno - Guardado, Toprak, Wollscheid, Donati - Can, Reinartz (78 Wagener), Rolfes - Castro (67 Son), Sam (67 Brandt), Derdiyok

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.