Liga prvaka: Atletico završava sezonu ako večeras ispadne od Leverkusena

Utorak, 17. ožujka 2015. 09:37 Napisao/la  SC

Svaki put kada Simeone ostavi Mandžukića na klupi, u medijima osvane vijest da hrvatski reprezentativac odlazi iz Atletica. Zadnja vijest glasi da odlazi u Borussiju Dortmunnd za 30 mil. eura


Atletico u večerašnjoj utakmici protiv Leverkusena spašava sezonu, momčad Diega Simeona u uzvratnoj utakmici osmini finala Lige prvaka na stadionu Vicente Calderón mora nadoknaditi 0:1 iz prve utakmice. Zaostatak je minimalan, ali napadačka igra Atletica u zadnjim utakmicama nije neka preporuka.

U posljednjih pet utakmica Atletico je postigao jedan pogodak, na gostovanjima nisu zabili šest utakmica. Atletico se već oprostio od titule prvaka, ove sezone momčad nije u stanju parirati Barceloni i Real Madridu. Preostaje samo natjecanje u Ligi prvaka.

Mario Mandžukić nije zadovoljan tretmanom u momčadi. Izgleda da su stalne Simeoneove rotacije u napadu utjecale na samopouzdanje najboljega strijelca, koji ima dobar piar. Svaki put kada Simeone ostavi Mandžukića na klupi, u medijima osvane vijest da hrvatski reprezentativac odlazi iz Atletica. Zadnja vijest glasi da odlazi u Borussiju Dortmunnd za 30 mil. eura, drugi na listi je Juventus...

Kako god bilo, Mandžukić nije zabio u zadnjih 181 minuta, od 21. veljače kada je postigao pogodak Almeriji. I Griezmann nije zabio od utakmice protiv Almerije, odnosno, u zadnjih 282 minuta. Torres ionako rijetko zabija, bez pogotka je zadnjih 327 minuta. Najviše pogodaka ukupno je postigao Mandžukić (20), Griezmann je postigao 17 iako je odigrao četiri (39) utakmice više. Statistika nije jedino mjerilo kvalitete u nogometu, ali je svakako indikativna.

- Ne mogu otkriti tko će igrati, jer ni njima dvojici nisam otkrio. Saznat će moju odluku na sastanku na dan utakmice, rekao je Simeone dan prije utakmice protiv Leverkusena.

Tko god bude igrao, utakmica protiv Leverkusena svojevrsna je prijelomnica za finalistu Lige prvaka prošle sezone. Ispadanje iz elitnog natjecanja u ovoj fazi izazvalo bi potrese u svlačionici. Sezona bi praktično završila u ožujku, na vidjelo bi izašle frustracije koje Mandžukić ionako teško skriva.

Uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka (20.45): Atletico - Leverkusen (0:1), Monaco - Arsenal (3:1)
* u zagradama su rezultati prvih utakmica

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.