Liga prvaka: Kylian Mbappe ostvario hat-trick i postao bolji od Lea Messija

Srijeda, 23. listopada 2019. 10:16 Napisao/la  SC

Mbappe  prošle sezone odigrao 29 utakmica u Ligue 1,  Messi odigrao 34 utakmice u LaLigi i osvojio Zlatnu loptu sa samo tri pogotka više

Kylian Mbappe
Kylian Mbappe

 

Kylian Mbappe postao je bolji od Lea Messija!

Mbappe je ostvario hat-trick u utakmici (5:0) protiv Cluba Bruggea i postao najmlađi igrač s 15 golova u Ligi prvaka.

Toliko golova u Ligi prvaka Mbappe je postigao s 20 godina i 306 dana, gotovo godinu prije nego Messi koji je isto uspio s 21 godinom i 288 dana.

Messi je svojedobno srušio rekord Raula, nekadašnji napadač Real Madrida 15 golova u Ligi prvaka postigao je s 22 godine i 163 dana.

Povrh toga Mbappe je u igru protiv Cluba Bruggea ušao u 52. minuti, pogotke je postigao u 61., 80. i 84. minuti.

Mladi napadač vratio se na teren nakon dužega izbivanja zbog ozljede mišića, ove sezone praktično nije igrao što je još jedan dokaz da je beskrajno darovit.

Treba podsjetiti da je Mbappe prošle sezone postigao 33 pogotka u francuskom prvenstvu, samo tri manje od Lea Messija koji je osvojio Zlatnu kopačku.

Mbappe je prošle sezone odigrao 29 utakmica u Ligue 1, dok je Messi odigrao 34 utakmice u LaLigi.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.