Eusebio Di Francesco: Ako trpim brojne uvrede, onda si mogu i pripisati ovu pobjedu

Srijeda, 11. travnja 2018. 09:51 Napisao/la  SC

Vjerovali smo da možemo osvojiti ovo natjecanje i sada smo u šoku. Ja stojim iza svojih igrača i u potpunosti prihvaćam krivicu za poraz, rekao je trener Barcelone Ernesto Valverde

Eusebio Di Francesco
Eusebio Di Francesco

Roma je eliminirala Barcelonu u četvrtfinalu lige prvaka, u uzvratnoj utakmici rimska momčad na Olimpicu je pobijedila rezultatom 3:0, ostvarila senzacionalni rezultat (4:4) nakon što je prva utakmica završila laganom pobjedom Barcelone 4:1..

- Nakon 4:1 u prvoj utakmici, teško je bilo vjerovati da bismo danas mogli izaći kao pobjednici, ali upravo to smo učinili i to sa stilom. Nije bilo lako vjerovati u prolaz, ali vidjelo se i u porazu protiv Fiorentine prošlog vikenda (0:2) da smo glavama u potpunosti bili u ovoj utakmici. Morali smo paziti da ne primimo gol, u prvoj utakmici smo ih primili četiri iz njihova tri udarca u okvir! Nakon prvog gola smo postali svjesni da imamo šanse i krenuli smo odlučnije prema naprijed što nam se isplatilo. Mogli smo i ranije riješiti pitanje prolaska, stvarno smo bili odlični u svakom pogledu, dapače, ne mogu se sjetiti niti jedne jedine prilike Barcelone u cijeloj utakmici! Vidjelo se koliko su se mučili s našim presingom, ne pamtim lošiju Barcelonu! Ova pobjeda pripada cijeloj momčadi, izborili smo je igrajući kao jedno od prve do zadnje minute, rekao je Edin Džeko, najbolji igrač na utakmici.

- Naravno da Roma vjeruje u finale, a zašto ne bi? Nitko nije vjerovao da možemo doći tako daleko, pa pogledajte što smo postigli. Ako preuzimam krivicu za sve poraze i trpim brojne uvrede i teške riječi na društvenim mrežama, onda si mogu i pripisati ovu pobjedu! Sada smo nagrađeni za sav uloženi trud tijekom sezone, kazao je trener Rome Eusebio Di Francesco.

- Nismo se mogli nositi s njihovim pritiskom, igrali smo točno onako kako su oni htjeli i nismo pronalazili način za uspostavu igre. Teško je sada vršiti analize jer je poraz u ovoj fazi natjecanja prebolan da bismo već sada mogli razmišljati o bilo čemu drugome. Oni su nas jednostavno zaustavili u uspostavi naše igre i učinili nas nemoćnima. Na terenu su bili iskusni igrači od kojih sam očekivao da će biti u stanju riješiti pitanje prolaska. Vjerovali smo da možemo osvojiti ovo natjecanje i sada smo u šoku, a znamo i koliko je ovo bolno za naše navijače. Ja stojim iza svojih igrača i u potpunosti prihvaćam krivicu za poraz, rekao je trener Barcelone Ernesto Valverde.

- Nikada nisam doživio teži poraz kao igrač Barcelone, kratko je rekao Busquets koji dres Barcelone nosi od 2008. godine.

- Nije dan za izjave, ovaj poraz nas sve previše boli. Je li mi ovo bio zadnji nastup u Ligi prvaka? Lako moguće, kazao je Andres Iniesta.